Bij een taartje denk je vast aan een lekkere cake, een flinke laag slagroom en misschien nog een gezellig chocolaatje bovenop. Ik voel je, echt waar, maar dit is toch een ander taartje. Geen slagroom, maar spinazie, salami, bladerdeeg en kaas. Heel iets anders, maar ook o zo lekker! En perfect wanneer je een borrel hebt, of als voorgerecht. Wanneer schuif jij ze de oven in?
Ingrediënten
- 6 vellen bladerdeeg
- 200 gram diepvries spinazie
- 1 gele paprika
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knolook
- Een snuf peper
- 200 gram salami (de droge worst, niet het broodbeleg)
- 100 gram geraspte kaas
- 2 eieren
- Olijfolie
Extra benodigdheden:
- 1 muffinvorm (bakblik)
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Dit recept vraagt veel voorbereiding. Je moet namelijk de oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht), 2 uur van tevoren de spinazie uit de vriezer halen een een half uur voor aanvang de bladerdeegvellen alvast uit elkaar leggen.
- Snipper de ui, plet de knoflook en snijd de paprika en tweederde van de salami in kleine stukjes. Van het overige stuk salami maak je plakjes, maar die leg je nog even apart.
- Doe alle gesneden ingrediënten in de pan en bak deze even kort. Doe daarna de spinazie erbij en roer alles goed door elkaar.
- Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen totdat het handwarm is. Klop in een kom de eieren los, mik daar de helft van de kaas bij en roer het door de spinazie. Als je dit doet als het te warm is, krijg je roerei.
- Vet de muffinvorm in met olijfolie en vouw daar voorzichtig de bladerdeegvellen in. Niet te hard drukken, want dan krijg je gaatjes. Schep het spinaziemengsel in de (bladerdeeg)vormpjes, strooi de overgebleven kaas eroverheen en sluit de boel af met een gezellig plakje salami.
- Deze vrolijke vriendjes mogen voor 20 minuten in de oven voordat je aanvalt.
Zowel warm als koud zijn de spinazietaartjes super lekker. Geniet ervan!
Geef een reactie