Ik kan niet ontkennen dat ik erg blij word van paprikachips. Vroeger was dat echt mijn meest favoriete snack en at ik het minimaal 1 keer per week. Maar goed, ‘vroegah' was ik ook 16 kilo zwaarder en kon ik nog geen twee minuten hardlopen zonder naar adem te happen. Tijd voor verandering!
En die komt in de vorm van cripsy kikkererwten. Het klinkt misschien niet sexy, maar ze zijn enorm lekker, zitten vol goede voedingsstoffen en ook nog eens makkelijk te bereiden. Laat dus voortaan de chips in de supermarkt liggen en snack tijdens het bankhangen gewoon een handje kikkererwten.
Ingrediënten
- 1 blikje kikkererwten (200 gram)
- Zeezout
- 1 eetlepel Olijfolie
- Flinke stoot tijm
- Cayennepeper
Iedereen klaar? Bakken maar!
- First things first: verwarm de oven voor op 180 graden en beleg de bakplaat alvast met bakpapier.
- Doe de kikkererwten, olijfolie en de kruiden in een kom. Hoeveel je van de kruiden gebruikt, ligt aan je eigen smaak. Ik heb gekozen voor ongeveer 1/2 eetlepel tijm, 1 theelepel cayennepeper en halve theelepel zeezout. Let vooral met het zout goed op, teveel is natuurlijk niet goed voor je.
- Hussel alles goed door elkaar en zorg ervoor dat elk kikkererwtje goed bedekt is met het kruidenmengsel. Zijn ze goed gemixt? Dan mogen ze op de bakplaat!
- Schuif de bakplaat voor 30 minuten de oven in. Vergeet halverwege niet om de erwten even om te keren.
- Zijn ze mooi van kleur en lekker krokant? Dan zijn ze helemaal ready om opgegeten te worden!
Deze crispy kikkererwten kan je ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
Geef een reactie