Ik ben groot fan van pesto. Meer dan groot fan zelfs, het liefst smeer ik het op alles. Maar die potjes in de winkel, daar worden we niet blij van. Het heeft namelijk een reden dat je sommige pesto's wel een jaar lang in de kast kan zetten voordat er champignons in groeien: veel toegevoegde rotzooi.
Zelf pesto maken is daarom veel beter. Maar ja, ook een stuk duurder. Voor een normale hoeveelheid pesto ben je toch al snel een bakje pijnboompitten, een halve parmezaanse kaas en een flinke hoeveelheid basilicum verder. Erg fijn voor de smaakpapillen, niet fijn voor de portemonnee.
Gelukkig is deze zelfgemaakte rucola pesto fijn voor alles! Hij smaakt heerlijk, bevat goede, verse ingrediënten en is een stuk goedkoper dan het origineel.
Deze rucola pesto is heerlijk als ‘dressing' bij de salade, door de volkoren pasta, op een toastje of als dipper. Eet smakelijk!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…