Ik ben groot fan van pesto. Meer dan groot fan zelfs, het liefst smeer ik het op alles. Maar die potjes in de winkel, daar worden we niet blij van. Het heeft namelijk een reden dat je sommige pesto's wel een jaar lang in de kast kan zetten voordat er champignons in groeien: veel toegevoegde rotzooi.
Zelf pesto maken is daarom veel beter. Maar ja, ook een stuk duurder. Voor een normale hoeveelheid pesto ben je toch al snel een bakje pijnboompitten, een halve parmezaanse kaas en een flinke hoeveelheid basilicum verder. Erg fijn voor de smaakpapillen, niet fijn voor de portemonnee.
Gelukkig is deze zelfgemaakte rucola pesto fijn voor alles! Hij smaakt heerlijk, bevat goede, verse ingrediënten en is een stuk goedkoper dan het origineel.
Ingrediënten
- Half bakje hüttenkäse
- 2 tot 3 flinke handen rucola
- 1 teentje knoflook (of 2, als je een echte die hard bent)
- 1 eetlepel walnootolie (olijfolie mag ook)
- Klein beetje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Doe de rucola, de hüttenkäse, het teentje knoflook en de walnootolie in de blender en laat hem net zolang draaien totdat het een redelijk gladde massa is.
- Is het te droog? Doe er dan nog beetje walnootolie bij. Juist te nat? Voeg dan een extra handje rucola toe.
- Proeven is het belangrijkste (en het leukste)! Is het al lekker op smaak of mag er nog wel een beetje zout bij? Veel mensen zijn erg gewend aan zout eten dus laat je niet misleiden door je eigen smaakpapillen en grijp niet te snel naar de zoutpot.
Deze rucola pesto is heerlijk als ‘dressing' bij de salade, door de volkoren pasta, op een toastje of als dipper. Eet smakelijk!
Geef een reactie