Ik ben een borrelaar. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat dit mijn vierde naam had moeten zijn. Hoe fijn is het om in het weekend op de bank te duiken met een drankje en een hapje binnen handbereik? Deze heerlijke pinxtos met truffel en makreel zijn daar perfect voor!
Ingrediënten voor pinxtos met truffel en makreel
- 1 stokbrood
- 1 blikje makreelfilets
- 1 handje verse koriander
- 1 bakje verse olijven
- 1 rode ui
- 2,5 eetlepel truffelmayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Snijd het stokbrood in plakjes en rooster ze even totdat bovenkant bruin is. Ik heb ze bijvoorbeeld 5 minuten in de airfryer gelegd.
- Doe de makreel (zonder olie!), gehakte koriander, truffelmayonaise, yoghurt en de gesnipperde rode ui in een kom en roer alles goed door elkaar.
- Beleg de sneetjes stokbrood met het makreelmengsel en doe er een olijfje bovenop.
Uiteraard kan je deze lekkere makreelsalade ook gewoon op een boterham eten of met een handje sla. Het lekkerste is als je hem na het klaarmaken direct naar binnen schuift.
Hou je niet van koriander? Dan ben je niet de enige. Gelukkig kan je dat kruid gewoon vervangen door bieslook of bijvoorbeeld peterselie.
Ben je benieuwd naar andere lekkere borrelhapjes? Kijk dan eens naar deze recepten. Geniet ervan!
Geef een reactie