Over het algemeen worden gevulde eieren voorzien van een flinke klodder mayo, een dikke dot ketchup en soms zelfs nog wat crème fraîche. Je hoort mij niet zeggen dat het niet lekker is, maar gezond is anders. Om de feestdagen toch nog een beetje healthy te houden, heb ik de gevulde eieren dit keer in een gezond jasje gestoken. ... read more
Voor de feestdagen: wraprolletjes met gerookte kip en avocado
Persoonlijk is deze snack mijn all time favorite. Hoe je het ook maakt en wanneer je ze ook eet, ze zijn altijd lekker. Natuurlijk heb ik het over de oude vertrouwde wraprolletjes! Vroeger belegde ik ze met mayo en salami, maar tegenwoordig weet ik gelukkig ook de gezonde schappen te vinden. Ideaal voor Kerstavond of met Oud & Nieuw: wraprolletjes met gerookte kip en avocado! ... read more
Voor de feestdagen: gevulde champignons (maar dan modern!)
Lopen bij jou de rillingen over je rug als je 'gevulde champignons' hoort, omdat het zo ouderwets klinkt? Geen paniek! Deze heerlijke borrelhapjes mogen dan wel oudbollig lijken, ze zijn het allerminst. Ze hebben een bijzondere vulling, zijn makkelijk (vooraf) te maken en ook nog eens goed voor de slanke lijn. Ha, nu jij weer! ... read more
Gezonde schuitjes – avocado met tonijn
Sommige combinaties zijn gewoon voor elkaar gemaakt. Neem nou karamel en zeezout. Of havermout en pindakaas. En wat dacht je van een intense knuffel tussen mozzarella en tomaat? Nou, avocado met tonijn is ook zo'n pareltje. Alsof 700 engeltjes tegelijkertijd over je tong piesen, ik zweer het je. ... read more
Zelfgemaakte pittige pindakaas
Ik vind pindakaas echt geweldig. Ik smeer het op mijn rijstwafel, roer het door mijn havermout en kwak het bovenop mijn bananenbrood. Als ze tegen me zeggen dat mijn haar er extra van gaat glanzen, zou ik het zelfs daar nog voor gebruiken. Een logische gevolg was dat ik het zelf een keer zou maken, en zo zag deze heerlijke pittige pindakaas het levenslicht. Op zich is pindakaas niet eens heel slecht voor je, wist je dat? Mensen doen vaak erg paniekerig over het heerlijke goedje, omdat er veel ... read more
Hummus met gegrilde paprika
Afwisseling maakt het leven leuk. Van eeuwig kipfilet, geitenkaas of suikervrije jam op je cracker word je namelijk behoorlijk verdrietig. Daarom heb ik weer een extra smeerseltje dat je aan je assortiment kan toevoegen. Deze hummus met gegrilde paprika is snel en eenvoudig te maken en ook nog eens reuze lekker. ... read more
Zoete aardappel – patat waar je slank van wordt
Ooit sprak ik de wijze woorden: "Als ik slank zou worden van alleen maar patat met mayonaise eten, zou ik het direct doen." Vergeet het gedeelte van de mayo even en focus je vooral op het eerste stuk. De patatjes van dit recept kan je namelijk zonder schuldgevoel verslinden! ... read more
Vetvrij de feestdagen door: aubergine pizza
De feestdag zijn top, leuk, lachen en supergezellig, maar ook killing voor je slanke lijn. Je wordt bijna gebombardeerd met kruidnoten, chocoladeletters, marsepein, kerstkransjes en uiteraard oliebollen. Met deze dagen maakt het niet echt uit wat er op het menu staat, als het maar veel is. ... read more
Borrelhapje: Crispy kikkererwten
Ik kan niet ontkennen dat ik erg blij word van paprikachips. Vroeger was dat echt mijn meest favoriete snack en at ik het minimaal 1 keer per week. Maar goed, 'vroegah' was ik ook 16 kilo zwaarder en kon ik nog geen twee minuten hardlopen zonder naar adem te happen. Tijd voor verandering! ... read more
Rucola pesto
Ik ben groot fan van pesto. Meer dan groot fan zelfs, het liefst smeer ik het op alles. Maar die potjes in de winkel, daar worden we niet blij van. Het heeft namelijk een reden dat je sommige pesto's wel een jaar lang in de kast kan zetten voordat er champignons in groeien: veel toegevoegde rotzooi. ... read more