Doe je ook mee met het 'grote uitbuiken' na de feestdagen? Er is bij mij wel flink wat meer dan 1 kcal naar binnen gegaan, dus de dagen tussen kerst en oud & nieuw doe ik iets rustiger aan. En wist je dat je ook gewoon lekker kan snacken en snoepen zonder overdreven ongezond te doen? Deze sterren toastjes met tonijnsalade zijn daar het perfecte voorbeeld van! De kans is groot dat je op oudejaarsavond al vol zit van de oliebollen voordat de hapjes überhaupt op tafel komen. Daarom deel ik ... read more
Pinxtos met truffel en makreel
Ik ben een borrelaar. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat dit mijn vierde naam had moeten zijn. Hoe fijn is het om in het weekend op de bank te duiken met een drankje en een hapje binnen handbereik? Deze heerlijke pinxtos met truffel en makreel zijn daar perfect voor! Ingrediënten voor pinxtos met truffel en makreel 1 stokbrood 1 blikje makreelfilets 1 handje verse koriander 1 bakje verse olijven 1 rode ui 2,5 eetlepel truffelmayonaise 1 eetlepel yoghurt Iedereen klaar? Bakken ... read more
Voor bij de borrel: toastjes met ansjovisboter
Wist je stiekem dat je helemaal geen 4, maar 5 basissmaken hebt? Naast zoet, zuur, zout en bitter zit er ook nog een vakje voor umami op je tong. Deze kanjer maakt je smakenpallet op je tong compleet. Je kan umami het beste omschrijven als 'hartig' en een van de producten die daar het beste bij past, is ansjovis. Het visje zo naar binnen werken, is misschien iets te enthousiast. Verwerkt in een borrelhapje, smaakt het des te beter. Wanneer ga jij deze heerlijke toastjes met ansjovisboter ... read more
Spinazietaartjes met salami
Bij een taartje denk je vast aan een lekkere cake, een flinke laag slagroom en misschien nog een gezellig chocolaatje bovenop. Ik voel je, echt waar, maar dit is toch een ander taartje. Geen slagroom, maar spinazie, salami, bladerdeeg en kaas. Heel iets anders, maar ook o zo lekker! En perfect wanneer je een borrel hebt, of als voorgerecht. Wanneer schuif jij ze de oven in? ... read more
Crispy kipnuggets
Man, ik ben weer verliefd. Naast mijn man, dochter en hond heb ik er nu nog een liefde bij: mijn airfryer. Wat een tof ding is dat, zeg. Inmiddels zijn er al heel wat gerechten in verdwenen (manlief is voornamelijk zeer enthousiast in het testen van het snack-arrangement) en ook een berg lekkere recepten uitgekomen. Deze crispy kipnuggets bijvoorbeeld. Niet per se gezond, maar doordat je ze niet frituurt, in ieder geval wel iets 'beter' dan het origineel! ... read more
Voor op een toastje: makreelsalade met olijven
Ik ben echt groot fan van salades voor op toastjes. Sterker nog, als dat magere stemmetje in mijn hoofd me af en toe niet zou corrigeren, zou ik in een keer zo'n bakje garnalensalade leeg eten. Slecht plan als je weer richting je oude figuur wilt, kan ik je vertellen. Daarom ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Voor op een toastje: makreelsalade met olijven! ... read more
Zelfgemaakte kruidenboter
Stel, je hebt een feestje en je wilt eens goed uitpakken. Na een flinke zoektocht heb je duizend-en-een heerlijke recepten verzameld en je boodschappenlijstje is langer dan de Chinese muur. En dan besef je opeens... ik heb hier helemaal geen tijd voor! True story. Geen nood, met deze zelfgemaakte kruidenboter steel je alsnog gegarandeerd de show en het grote voordeel is dat je zo klaar bent. ... read more
Bladerdeegrondjes met ontbijtspek
Ik zal het maar meteen eerlijk bekennen: dit recept is geïnspireerd op de kerstige creatie van mijn schoonzus. Ik heb er tijdens de feestdagen echt mijn buikje mee rond gegeten, zo lekker vond ik deze hapjes. Daarom kon het ook niet lang duren voordat ik ze zelf ging maken. Iets aangepast, maar net zo lekker: bladerdeegrondjes met ontbijtspek. ... read more
Knappe komkommers met kruidenkaas
Soms heb je zin om uit te pakken. Dan staan er 700 ingrediënten op je boodschappenlijstje en vind je het heerlijk om uren in de keuken te staan. Het komt ook wel eens voor dat je iets leuks op tafel wilt zetten, maar geen zin hebt in platvoeten. In dat geval zijn deze knappe komkommers met kruidenkaas de ideale oplossing. Het leven hoeft gewoon niet altijd ingewikkeld te zijn. ... read more
Voor de feestdagen: krokante sterren met 2 x groentedip
Ik hou van dipjes. Je kan er onwijs veel kanten mee op en het maakt je chipje, crackertje of stengel toch net iets lekkerder. Combineer een dip met een wrap en ik ben helemaal gelukkig. Daarom hierbij het recept voor krokante sterren met 2 x groentedip! ... read more