Sommige recepten ontstaan uit pure noodzaak en deze loaded Bugles is daar een van. Manlief had namelijk de naturel variant meegenomen en als ik ergens niets aan vind, dan is het wel aan naturel chips! Ik besloot de Bugles wat op te leuken en dit lekkere vegetarische borrelhapje is daar het resultaat van.
Mijn nachos met groenten en gehakt gaat al een tijdje als een malle op de blog en dat is niet zonder reden: chips met gesmolten kaas zijn nou eenmaal ontzettend lekker. Deze loaded Bugles met zwarte knoflook pas perfect in dat rijtje. En helemaal mooi meegenomen: het recept is vegetarisch!
Ingrediënten voor loaded Bugles met zwarte knoflook
- 1 zak naturel Bugles
- 2 lente-uitjes
- 100 gram cherrytomaatjes
- 100 gram creme fraiche
- 4 tenen zwarte knoflook (mag ook normale knoflook zijn, maar pof hem dan wel eerst en gebruik dan 1 teentje. Anders vinden je naasten je niet meer zo leuk, denk ik)
- 75 gram geraspte kaas
- 1 klein blikje mais
- Sweet chili saus
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Doe de Bugles in ovenschaal. Snijd de lente-ui in ringetjes en hak de cherrytomaatjes in vieren. Strooi deze samen met de mais over de Bugles.
- Plet de zwarte knoflook met de achterkant van een vork en roer daar de creme fraiche doorheen. Verdeel dit over de Bugles.
- Strooi vervolgens de kaas eroverheen en als laatste maak je een gezellige swirl met de sweet chili saus.
- Schuif de loaded Bugles voor 15 minuten in de oven.
Dit is per direct mijn favoriete vegetarische borrelhapje geworden. Geniet ervan!
Summary
Recipe Name
Loaded Bugles met zwarte knoflook
Author Name
Gabriella van Rosmalen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Geef een reactie