Ik steek mijn liefde voor champignons niet bepaald onder stoelen of banken op mijn website, dus dit recept verbaast je ook vast niet. Toch weet ik zelf pas sinds deze kookkunsten hoe ik zo'n heerlijk plakkerig laagje op mijn champignons krijg. Man, er ging een wereld voor me open! Ik denk dat deze heerlijke knoflookchampignons op toast vaker op het menu komen te staan hier in huis.
Er zit wel een kleine maar aan: je moet na het eten van dit borrelhapje (of lunch) niet meer willen zoenen. De hoeveelheid knoflook is ietwat aan de hoge kant. Voor mij geen probleem, ik ben immers al ruim 8,5 jaar samen met mijn prins op het witte paard, maar voor jou zou het misschien nog weleens roet in het eten kunnen gooien.
Uit dit recept maak je ongeveer 16 exemplaren.
Ingrediënten voor knoflookchampignons op toast
- 500 gram champignons
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie
- 4 eetlepels ketjap Manis (zoet)
- Minimaal 4 takjes verse tijm
- Stokbrood (voorgesneden is het makkelijkst)
- Aioli
- Zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Hak de knoflook in hele kleine stukjes (of gebruik een knoflookpers) en doe deze samen met een scheut olijfolie in de koekenpan. Bak het even kort aan, maar let goed op: knoflook kan snel verbranden! Een minuutje bakken is voldoende.
- Doe de champignons erbij en voeg wat zout toe. Hierdoor komt er een beetje vocht vrij, maar dit verdampt door het bakken. Is het echt veel? Laat het vocht dan weglopen.
- Rits de blaadjes van de tijm en doe deze bij de champignons. Zijn onze padennstoelenvriendjes mooi bruin? Voeg dan de ketjap toe. Bak ze nog even 3 minuten aan.
- Toast de schijfjes stokbrood door ze even in een voorverwarmde oven (180 graden hetelucht) te leggen. 5 minuten is voldoende! Besmeer ze daarna met een klein beetje aioli en beleg ze met de knoflookchampignons.
De knoflookchampignons op toast zijn het lekkerst als ze warm zijn, maar ook koud smaken ze heerlijk!
Ben jij op zoek naar een ander borrelhapje? Kijk dan eens bij dit vegetarische recept!
Geef een reactie