Hummus is een heerlijk mengseltje van kikkererwten, tahin, knoflook en nog een paar ingrediënten. Alhoewel het niet heel aantrekkelijk oogt (het heeft een beetje een vale, bruine kleur), is het wel om je vingers bij af te likken! Ken je het nog niet? Ga je schamen. Het is namelijk aan van de weinige smeerseltjes op brood die supergezond voor je is. Daarnaast is het ook nog eens een feestje om er komkommer of paprika in te dopen. Heb je je schoenen al aan om naar de winkel te rennen en de ingrediënten in huis te halen?
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten (bijvoorbeeld van Hak)
- 2 eetlepels Tahin
- Olijfolie
- 1 grote teen knoflook (of 2 kleine)
- 1 flinke theelepel komijn
- Sap van een halve citroen
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze samen met de tahin, knoflook, komijn, citroensap en 4 eetlepels olijfolie in een mixer.
- Het moet een gladde puree worden, dus het kan best dat je er even een flinke zwieper aan moet geven voordat alles goed door elkaar gehusseld is.
- Vind je de hummus nog wat droog? Mix er nog een beetje extra olijfolie doorheen.
- Schep alles in een gezellig schaaltje en doe er voor extra smaak nog een beetje paprikapoeder overheen.
Je mag aanvallen! Hummus is erg lekker op Turks of zuurdesem brood, maar ook op een rijstwafel of als dip voor je worteltje.
Dit recept is gebaseerd op: Zo maak je hummus!
Geef een reactie