borrelhapjes

Gevulde champignons met ricotta en pesto

Champignons zijn echt mijn lievelings. Gebakken in de boter, gewokt of heerlijk gemarineerd in een lekkere ketjapsaus. Ik word er zo blij van. Maar echt wakker mag je me maken voor gevulde champignons met ricotta en pesto. Het liefst eet ik deze gezellige en vegetarische hapjes iedere dag.

Het schijnt dat je basilicum niet met planten tegelijkertijd naar binnen moet proppen als je zwanger bent, dus misschien is iedere dag aan de gevulde champignons met ricotta en pesto niet zo'n heel erg goed idee. Een keertje kan echter geen kwaad, dus je kan ook zwanger en al met een gerust hart de keuken induiken.

Het recept is geschikt voor 16 champignons. Ik kan er van blijven eten, maar mijn proefpanel gaan aan dat ze met een champignonnetje of vier gelukkig waren.

Recept voor gevulde champignons met ricotta en pesto

  • 16 middelgrote tot grote champignons
  • 150 gram ricotta
  • 75 gram (groene) pesto
  • 50 gram rode ui (dat is ongeveer een halve ui)
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Verwijder voorzichtig het steeltje uit de champignons en schraap ze met een theelepeltje leeg. Kijk uit dat je niet door de bodem heen gaat en zorg ervoor dat de onderkant plat is, zodat hij blijft staan.
  3. Doe de champignons in een grote ovenschaal, besprenkel ze met een een beetje zout en schuif ze voor 15 minuten in de oven. Hierdoor garen ze alvast voor en kan je straks het vocht uit de champignons gieten.
  4. Snijd de halve ui heel fijn en plet het teentje knoflook. Doe de ricotta samen met de pesto, geraspte kaas, geplette knoflook en gesnipperd uitje in een kom en mix alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout toe, maar wees kritisch. De pesto en kaas zijn al zout van zichzelf!
  5. Haal de champignons uit de oven, giet het vocht eruit en vul ze met het mengsel. Zet ze daarna voor weer 15 minuten in de oven. Ze zijn gaar als de bovenkant mooi gekleurd is.

Het water loopt me weer in de mond nu in dit recept opgeschreven heb. Geniet ervan! Ga jij liever voor een hapje met vlees? Kijk dan eens naar dit lekkernij. En wanneer je gek bent op vis, zijn deze pinxtos een aanrader.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden