Gezonde borrelhapjes zijn schaars. Op zich ook niet zo vreemd, want we happen liever met z'n allen in een bitterbal dan in een bloemkoolroosje. Toch bestaan er echt lekkere, gezonde borrelhapjes, geloof mij nou maar. Deze geroosterde kikkererwten zijn daar een goed voorbeeld van. Je gebruikt geen olie of suiker, ze zijn zo gemaakt en als de schaal op is, heb je geen schuldgevoel omdat je het ‘weer zover hebt laten komen'.
Zowel koud als warm zijn de geroosterde kikkererwten lekker. Om ze extra knapperig te houden, zou ik ze wel vlak voor de borrel maken. Als je ze een dag van tevoren al bereid, heb je kans dat ze wat zacht en klef zijn wanneer je ze op tafel zet.
Ook voor de vegetarische en veganistische fijnproever is dit een prima snack, aangezien er geen dierlijk product bij komt kijken.
Geniet van dit gezonde borrelhapje!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…