Gezonde borrelhapjes zijn schaars. Op zich ook niet zo vreemd, want we happen liever met z'n allen in een bitterbal dan in een bloemkoolroosje. Toch bestaan er echt lekkere, gezonde borrelhapjes, geloof mij nou maar. Deze geroosterde kikkererwten zijn daar een goed voorbeeld van. Je gebruikt geen olie of suiker, ze zijn zo gemaakt en als de schaal op is, heb je geen schuldgevoel omdat je het ‘weer zover hebt laten komen'.
Zowel koud als warm zijn de geroosterde kikkererwten lekker. Om ze extra knapperig te houden, zou ik ze wel vlak voor de borrel maken. Als je ze een dag van tevoren al bereid, heb je kans dat ze wat zacht en klef zijn wanneer je ze op tafel zet.
Ook voor de vegetarische en veganistische fijnproever is dit een prima snack, aangezien er geen dierlijk product bij komt kijken.
Ingrediënten voor geroosterde kikkererwten
- 1 blikje kikkererwten (ongeveer 240 gram)
- 1 theelepel grofgemalen zeezout
- 1 theelepel knoflookpoeder (of 1 verse, zeer klein gesneden teen knoflook)
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel komijn
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de airfyer voor op 200 graden. Gebruik je de oven? Zet deze dan op standje hetelucht en laat hem 190 graden worden. Doe de kikkererwten niet in een ovenschaal, maar leg ze op een bakpapiertje op het rooster.
- Doe de kikkererwten in een vergiet zodat ze kunnen uitlekken. Mix in een apart bakje alle kruiden door elkaar.
- Bestrooi de kikkererwten met het mengsel en zorg ervoor dat iedere erwt goed bedekt is.
- Doe ze voor 10 minuten in de airfryer en schud ze na 5 minuten even op. Laat ze in de oven zitten totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
Geniet van dit gezonde borrelhapje!
Geef een reactie