Categorieën borrelhapjes

Voor de feestdagen: krokante sterren met 2 x groentedip

Ik hou van dipjes. Je kan er onwijs veel kanten mee op en het maakt je chipje, crackertje of stengel toch net iets lekkerder. Combineer een dip met een wrap en ik ben helemaal gelukkig. Daarom hierbij het recept voor krokante sterren met 2 x groentedip! 

Ingrediënten

Doperwtendip en komkommerdip!

Voor de sterren: 

  • 3 volkoren wraps (daar haal je 24 sterren uit)
  • 2 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • Zeezout
  • Ster koekvormpje (de mijne komen van de Hema)

Voor de doperwtendip: 

  • 200 gram Hüttenkäse
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 2 theelepels dille
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels magere yoghurt

Voor de komkommerdip:

  • 4 grote eetlepels magere kwark
  • 100 gram fetakaas
  • 100 gram komkommer
  • Een flinke snuf peper
  • 1 teentje knoflook (als je slim bent, gebruik je de knoflook van de wraps)

En krokante sterren!

Iedereen klaar? Dip… Uhh bakken maar!

Voor de wraps: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Haal met stervormpje uit iedere volkoren wrap 8 sterretjes. Met een beetje passen en meten kom je een heel eind!
  3. Snijd de teentjes knoflook doormidden en maak in het doorgesneden deel nog een paar krasjes. Wrijf met deze kant vervolgens over de sterren en bestrooi ze daarna met Italiaanse kruiden en (een heel klein beetje!) zeezout.
  4. Schuif ze voor tien minuten de oven in. Ze moeten er bruin en knapperig uitkomen, dus werp af en toe een blik om te kijken of ze niet te hard gaan. Laat ze daarna afkoelen.

Voor de doperwtendip: 

  1. Laat de doperwten ontdooien. Ik gebruik de diepvriesvariant omdat deze erwten een stuk knapperiger zijn.
  2. Doe ze samen met de Hüttenkäse, de magere yoghurt, het zout en de dille in de blender en mix alles flink door elkaar. Het is aan jou de keuze of je nog wel stukjes doperwt wilt proeven of dat alles fijngemalen moet zijn.
  3. Vergeet niet te proeven! Mis je nog een bepaalde smaak? Voeg dit dan toe. Pas wel op met het zout want Hüttenkäse is ook vrij zout van zichzelf.

Voor de komkommerdip: 

  1. Doe de fetakaas, de knoflook (als je slim bent, gebruik je de knoflook van de wraps) en de kwark in een blender en mix alles goed door elkaar. Het wordt als het goed is een halfdikke puree.
  2. Was de komkommer en snijd deze in hele kleine stukjes. Doe ze samen met de peper bij het kwarkmengsel en roer alles goed (met een lepel, anders plet je je komkommer) door elkaar.

De dipjes mogen in een gezellig schaaltje, de sterren op een plankje en je visite op de bank. Geniet van deze lekkere en gezonde snack!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden