Man, ik ben weer verliefd. Naast mijn man, dochter en hond heb ik er nu nog een liefde bij: mijn airfryer. Wat een tof ding is dat, zeg. Inmiddels zijn er al heel wat gerechten in verdwenen (manlief is voornamelijk zeer enthousiast in het testen van het snack-arrangement) en ook een berg lekkere recepten uitgekomen. Deze crispy kipnuggets bijvoorbeeld. Niet per se gezond, maar doordat je ze niet frituurt, in ieder geval wel iets ‘beter' dan het origineel! 

Uiteraard kan je de kipnuggets ook gewoon in de oven doen. Dit heb ik natuurlijk voor je getest. Het verschil is wel dat ze dan iets minder knapperig worden en iets langer erin moeten. 

Ingrediënten

  • 250 gram kipblokjes (of kipfilet)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels witte bloem
  • 100 gram nachos chips kaas (of de oranje Doritos, dat kan natuurlijk ook gewoon)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Bak je de crispy kipnuggets toch in de oven? Vergeet deze dan niet voor te verwarmen op 200 graden (hetelucht).
  2. Als je gekozen hebt voor hele kipfilets, dan is dit het moment om ze in blokjes te snijden. Hou hierbij het formaat aan van een 2 euro munt. Ben je net zoals ik lui geweest? Sla dan deze stap gewoon over.
  3. Klop een ei los, leg de bloem alvast klaar op een plat bord en hak de chips in stukjes. Ik heb het met de mixer gedaan, maar je kan er ook voor kiezen flink tekeer te gaan op de zak. Maak de chips wel goed klein, want dan blijft het beter aan je kip zitten.
  4. Haal een blokje door het ei, vervolgens door de bloem, daarna weer door het ei en als laatste door de chips. Leg de kipnuggets to be op het rekje van de airfryer en schuif ze voor een kwartier (op 200 graden) in het machtig mooie apparaat. Vergeet je op de helft niet even te schudden? Wanneer je voor de oven hebt gekozen, leg je de kipnuggets op een bakpapiertje en hebben ze 20 minuten nodig.

Ik heb voor erbij een dip van magere yoghurt en paprikapitolie gemaakt, super lekker en fris. Geniet ervan! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden