Eens per maand organiseren mijn vriendinnen en ik een borrelavond om daar schaamteloos over ons liefdesleven, de kinderen en werk te roddelen. Een van de dames is vegetarisch en daardoor zijn deze avondjes altijd voorzien van een flinke lading groente (en chocolade – dat ook). Mijn inbreng van de afgelopen keer bestond uit een overheerlijke vegetarische groente-pizza!
Het recept is heel simpel, maar ook zo lekker. Je kan eindeloos variëren met de toppings, waardoor je iedere keer weer een andere parel voor de neus van je borrelende gasten kan neerzetten. Uiteraard is het ook mogelijk om deze groente-pizza te beleggen met vlees of vis.
Ik maakte direct twee verschillende varianten, dus ik deel van beide groente-pizza's ook de ingrediënten.
Ingrediënten voor vegetarische groente-pizza
- 2 Magioni bloemkoolpizzabodems
- Aardappelsalade (zelf maken kan, maar ik gebruikte deze van de Ap)
- 1 rode paprika
- 150 gram rucola
- Humus zongedroogde tomaten
- Chilivlokken
- Sweet chili saus
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor en bak de pizzabodems zoals omschreven staat op de verpakking.
- Laat ze afkoelen totdat ze echt koud zijn. Beleg je ze alvast als ze halfwarm zijn, worden ze zompig en smaakt het toch minder lekker.
- Snijd de rode paprika in kleine stukjes.
- Beleg één groente-pizza met aardappelsalade, rucola en de rode paprika. Die ander voorzie je van een laagje humus, rucola, sweet chili saus en chilivlokken.
Je kan de vegetarische groente-pizza direct eten, maar het is ook mogelijk ze nog een paar uurtjes te bewaren. Zet ze echter niet te lang in de wacht, want dan worden ze zacht.
Ga jij liever op zoek naar een ander borrelhapje? Kijk dan eens naar deze overheerlijke truffel pinxtos.
Geef een reactie