Wist je stiekem dat je helemaal geen 4, maar 5 basissmaken hebt? Naast zoet, zuur, zout en bitter zit er ook nog een vakje voor umami op je tong. Deze kanjer maakt je smakenpallet op je tong compleet.
Je kan umami het beste omschrijven als ‘hartig' en een van de producten die daar het beste bij past, is ansjovis. Het visje zo naar binnen werken, is misschien iets te enthousiast. Verwerkt in een borrelhapje, smaakt het des te beter. Wanneer ga jij deze heerlijke toastjes met ansjovisboter maken?
Lekker voor erbij:
Je kan de ansjovisboter 1 a 2 dagen bewaren in de koelkast, maar ik zou hem gewoon lekker diezelfde avond nog opeten. Ben je meer fan van stokbrood? Dan bak je die gewoon lekker af. Geniet ervan!
Ook deze borrelhapjes zijn erg lekker om te maken!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…