Ik zal het maar meteen eerlijk bekennen: dit recept is geïnspireerd op de kerstige creatie van mijn schoonzus. Ik heb er tijdens de feestdagen echt mijn buikje mee rond gegeten, zo lekker vond ik deze hapjes. Daarom kon het ook niet lang duren voordat ik ze zelf ging maken. Iets aangepast, maar net zo lekker: bladerdeegrondjes met ontbijtspek.
Ingrediënten
- 10 vellen bladerdeeg
- 120 gram ontbijtspek
- 1 kuipje Philadelphia tuinkruiden light (mag natuurlijk ook gewoon het huismerk zijn)
- 1 ei
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Laat de bladerdeegvellen ontdooien, maar niet zo erg dat ze helemaal slap worden. Dat rolt namelijk een stuk minder makkelijk.
- Smeer de bovenkant in met een laagje Philadelphia. Dit hoeft niet extreem dik, maar mag best een beetje royaal. Anders valt de smaak snel weg.
- Beleg de vellen met het ontbijtspek. Er passen ongeveer 3 plakjes naast elkaar. De stukjes die er net buiten vallen, kan je afsnijden en gebruiken voor het beleggen.
- Rol de bladerdeeg op en snijd het rolletje in stukjes. Je haalt ongeveer 5 rondjes uit 1 rolletje.
- Klop het eitje los en bestrijk hiermee de rondjes (heel lichtjes!).
- Schuif ze voor 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze een mooie bruine kleur hebben.
Warm zijn de bladerdeegrondjes met ontbijtspek niet te weerstaan, maar ook koud zijn ze om je vingers bij af te likken. Geniet ervan!
Geef een reactie