borrelhapjes

Bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing

De tijd van bladerdeegpakketjes is aangebroken! Nu vind ik het altijd tijd voor bladerdeeg. Dit is namelijk gewoon waanzinnig lekker. Maar als de feestdagen in het zicht zijn, krijg ik er nog meer zin in. Ik besloot wat nieuws te proberen en een heerlijke, klassieke smaakcombinatie in een bladerdeegbommetje te vouwen. Het resultaat? Heerlijke bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing!

Het zijn borrelhapjes, maar tegelijkertijd zijn ze ook best wel aan de grote kant. Je kan ze ook prima serveren als warme snack, terwijl de pinxtos en lekkere olijven gewoon op tafel staan. Warm zijn ze het allerlekkerst, omdat het bladerdeeg dan lekker knapperig en de geitenkaas heerlijk zacht is.

Ik krijg er alweer trek in nu ik dit recept uitschrijf!

Ingrediënten voor bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing

  • 10 velletjes bladerdeeg
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • Honing
  • Verse dille
  • Verse bieslook
  • Chili vlokken
  • 1/2 opgeklopt eitje

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht). Het kan per merk bladerdeeg verschillen hoe warm de oven moet, dus kijk voor de zekerheid ook even op de verpakking.
  2. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en begin met beleggen als ze zacht zijn en je ze kan rollen.
  3. Leg een stukje geitenkaas in het midden, strooi daar de verse kruiden en chili vlokken overheen en eindig met een beetje honing. Of een beetje veel, het is maar net hoe lekker je het vindt!
  4. Nu komt het lastigste deel: het vouwen! Je moet zorgen dat twee kanten zijn ‘afgedekt', zodat de geitenkaas er niet uitloopt. Dit doe je door het bladerdeeg te vouwen als een burrito. Vouw de boven- en onderkant naar binnen en rol hem vervolgens op tot een rolletje.
  5. Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing met een half opgeklopt eitje en schuif ze voor 15 minuten de oven in.

Wil je er een dippertje bij? Sweet chilli saus is een heerlijke aanvulling!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden