Je kan niet vroeg genoeg beginnen met zomerse taferelen. Daarom knal ik er eind april (terwijl het soms gewoon nog sneeuwt) alvast een fijne, zonnige snack uit. Deze frozen yoghurt is zo gemaakt en te lekker. Ik zie mezelf er al helemaal mee zitten in de tuin. Zomer, waar blijf je nou?
Ingrediënten
- 250 gram Griekse yoghurt of Franse kwark
- 3 eetlepels agave siroop
- 1 handje bevroren granaatappelpitjes
- 1 handje rozijnen
- 5 pecannoten
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Meng de yoghurt met de agave siroop. Als je een echte ‘zurekauw' ben, dan kan je het ook proberen zonder de siroop. Zelf vind ik hem dan net te heftig.
- Beleg een plankje met huishoudfolie en strijk daar vervolgens het yoghurtmengsel over uit.
- Breek de pecannoten in stukjes en strooi dit over de frozen yoghurt to be uit.
- Doe hetzelfde met de rozijnen en de granaatappelpitjes. Uiteraard hoeven die niet gebroken te worden. Als je van een uitdaging houdt, dan mag dat natuurlijk wel, maar noodzakelijk is het niet!
- Dek het mengsel af met nog een laag huishoudfolie en zet hem (recht!) in de vriezer. Hij heeft minimaal 2 uur nog om flink koud te worden.
Laat die zomer maar komen!
Petra says
Weer een favorietje erbij
Gabriella says
Leuk, Petra! Ik ben benieuwd of hij bevalt.