‘Kwarkbol' is niet het meest sexy woord op aarde. Het doet zelfs een beetje af aan hoe ongelooflijk lekker deze snack is. En dat laatste is echt zonder dollen, dit fijne bakseltje komt namelijk gegarandeerd hoog op je favorieten-lijstje!
Ingrediënten
- 250 ml vanillekwark van bijvoorbeeld Optimel
- 250 gram tarwebloem
- 130 gram rozijnen
- 2 theelepels vanille extract
- 3 eieren
- 1 zakje bakpoeder (of 1 eetlepel)
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel olijfolie
Extra benodigdheden
- Cupcakevormpjes of bakpapier
Iedereen klaar? Bakken maar!
- First things first: verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de kwark, de eieren, het bakpoeder, de olie, het zout, het extract en de rozijnen door elkaar.
- Doe hier vervolgens de bloem bij en spatel flink door, zodat alles goed met elkaar mengt. Het wordt een plakkerig zootje, dus hierbij een tip van Flip: mix het niet met je handen.
- Doe het beslag in de cupcakevormpjes. Ik heb onwijs handige, zachte gevalletjes die je niet hoeft in te vetten. Als je gebruik maakt van een bakblik, moet je dat niet vergeten. Uiteraard kan je het ook gewoon bolletjes maken op bakpapier.
- Schuif de bollen voor 20 tot 25 minuten de oven in. Ze zijn goed als ze een mooi bruin kleurtje hebben.
Deze hoeveelheden bezorgen je ongeveer 8 tot 10 kwarkbollen. Helaas hoef je ze niet allemaal in een keer op te eten, je kan ze namelijk ook invriezen.
Geniet ervan!
Dit recept is gebaseerd op de oliebollen van Personal Body Plan.
Geef een reactie