Aan de titel is niets gelogen. Bij deze overheerlijke tomaten-paprikasoep wacht je namelijk langer dan dat je daadwerkelijk handelingen verricht. En het fijne is: dat maakt hem ook zo simpel. Bereid meteen een mega portie en je bent de komende weken voorzien van een zeer plezant, zelfgemaakt soepje!
Ingrediënten
- 600 gram trostomaten
- 2 rode paprika's
- 4 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 2 bouillonblokjes tuinkruiden of groente
- 400 ml water
- Eventueel: cottage cheese
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Snijd de tomaten doormidden en de paprika in repen.
- Doe ze vervolgens samen met de knoflook in een ovenschaal en doe hier een flinke scheut olijfolie (ongeveer 4 á 5 eetlepels) bij.
- Schuif de schaal in de oven en wacht 45 minuten. Vergeet ondertussen niet te genieten van de overheerlijke geuren die zich nu door je huis verspreiden!
- Haal de ovenschaal weer uit zijn tijdelijke onderkomen en doe het tomatenmengsel in een grote pan.
- Kook het water (dat kan gewoon in de waterkoker) en doe deze samen met de bouillonblokjes in de pan.
- Laat het prutje een minuut of 10 op een zacht vuurtje staan alvorens je de staafmixer erdoorheen bonjourt.
- In de zojuist ontstane soep kom je velletjes van de tomaat tegen. Wil je dit niet? Verwijder ze dan nadat je ze uit de oven haalt. Je kan ze er dan zo aftrekken.
- Als je de soep te dik vindt, dan kan je er nog een beetje water aan toevoegen. Om de soep nog voedzamer te maken, drapeer je in het midden een gezellige eetlepel cottage cheese.
Eet smakelijk!
Geef een reactie