Deze hutspot zonder aardappel is een tikkeltje bijzonder. Hij is namelijk gemaakt van peen, uien en een flinke knolselderij! Merk je daar verder iets van? Diegene die hem eet niet, want manlief kwam er pas na het onthullen van het geheim achter dat hij geen aardappelen at. Voor de chefkok is het een ander verhaal, een knol is namelijk verschrikkelijk om schoon te maken.
Het is een beetje hetzelfde als het schoonmaken van een pompoen: je moet enorm hard werken, tijdens de klus snijd je ongeveer drie keer bijna een slagader door en het geeft megaveel zooi. Maar als je dan eenmaal zover bent, dan heb je ook wat: een overheerlijke hutspot zonder aardappel!
Ingrediënten voor hutspot zonder aardappel
- 1 knolselderij
- 500 gram peen-en-uien (zak voorgesneden groente)
- 75 ml warme melk
- Optioneel 25 gram ongezouten roomboter
- Een snufje zout
- Een snufje peper
- Een 1 theelepel kerriepoeder
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Snijd de knolselderij. Hoe kleiner je stukjes, hoe eerder ze gaar zijn. Aan de andere kant: hoe kleiner de stukjes, hoe meer werk het kost. Stel dat je het wel voor elkaar krijgt om ze in nette blokjes van een paar cm groot te snijden, dan moeten ze ongeveer 20 tot 25 minuten koken voordat ze gaar zijn.
- Doe, halverwege de kooktijd van de knolselderij, de peen-en-uien mix bij de kokende blokjes en laat ze meekoken totdat alles gaar is.
- Is de hutspot to be zacht? Giet het water af, verwarm de melk en voeg deze samen met boter toe aan de inhoud van de pan. Je hoeft geen boter te gebruiken trouwens, zonder is de hutspot natuurlijk wel gezonder. Stamp de boel vervolgens stevig door elkaar.
- Breng het op smaak met een klein beetje zout, peper en kerriepoeder.
Ik heb gekozen voor een knolselderij in plaats van aardappel, omdat de eerst genoemde groente bergen vitaminen bevat en heel anders smaakt dan aardappels. Het is dus zeker het proberen waard. Geniet ervan!
Geef een reactie