Manlief en ik hebben ons hoofd erover gebroken: waar smaakt die ras el hanout hummus nou toch naar? Tot het kwartje viel. Dit lekkernij smaakte gewoon naar shoarma, maar dan kneitertje vegetarisch! Een nieuw recept was geboren. Wanneer ga jij borrelen met deze lekkere vega pita's met hummus?
Zoals je van me mag verwachten, is ook dit gerecht weer niet heel erg ingewikkeld. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk èn lekker kan? Dit borrelhapje is supersmakelijk als je de hummus van Maza gebruikt. Wil je toch zelf aan de bak? Voeg dan ras el hanout kruiden toe aan de zelfgemaakte hummus.
Het fijne aan deze kikkererwtenspread is dat hij echt voor een bite zorgt. Sommige varianten van hummus kunnen een beetje flauw zijn, of net iets te zanderig, maar de ras el hanout van Maza is een echte aanrader!
Uit dit recept komen 16 borrelhapjes voort. Tenzij je er halverwege een snoept, dan heb je er nog maar 15 over.
Ingrediënten voor vega pita met ras el hanout hummus
- 4 pita's
- Ras el hanout hummus van Maza
- Zongedroogde tomaatjes
- Rucola
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de pita's. Mijn pita's bakte ik af op 220 graden, hetelucht, maar sommige broodjes hebben korter of juist langer nodig. Kijk daar dus goed naar.
- Bak ze vervolgens tot ze een mooi, geroosterd kleurtje hebben.
- Laat de pita's afkoelen en besmeer ze rijkelijk met de hummus.
- Snijd de broodjes in kwartjes en beleg ze daarna met rucola en zongedroogde tomaatjes.
De vega pita's met ras el hanout hummus zijn het lekkerst als je ze direct na het besmeren serveert. Maak je ze toch van tevoren? Bewaar ze dan afgedekt in de koelkast. Geniet ervan!
Ga jij liever voor een iets groter formaat? Kijk dan naar deze overheerlijke groente-pizza's!
Geef een reactie