Eigenlijk zouden we ze pas moeten eten als de goedheiligman weer in het land is, maar voor gezonde kruidnoten maak ik graag een uitzondering. Deze lekkere exemplaren zijn niet alleen erg fijn om te eten, ze zijn ook nog eens onwijs verantwoord. Er zit geen suiker in en ook de boter en melk zijn achterwege gelaten. Hierdoor zijn ze veganistisch. Verwacht niet dezelfde structuur al die van de bekende kruidnoot. Dat hebben ze namelijk niet. Wel dezelfde smaak en dat is het belangrijkst!
Ingrediënten
- 150 gram boekweitmeel
- 50 gram amandelmeel
- 1 flinke scheut agavesiroop
- 4 theelepels koekkruiden
- 5 eetlepels kokosolie
- Een snufje zout
- Een klein beetje vanille aroma
Indien nodig:
- 1 eetlepel sojamelk
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Doe de kokosolie in een bakje en zet dat voor 1 minuut in de magnetron. Het moet voor het recept namelijk vloeibaar zijn.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Weeg de amandelmeel en boekweitmeel af en hussel dit samen met de koekkruiden goed door elkaar. Voeg hier ook meteen het snufje zout aan toe.
- Het is nu tijd voor vieze handen! Doe de vloeibare kokosolie, agavesiroop en de vanille aroma bij de meelsoorten en kneed alles goed door elkaar. Het is de bedoeling dat het een compact deeg wordt.
- Is het te droog? Doe er dan een eetlepel sojamelk bij. Toch iets te nat? Voeg dan een beetje amandelmeel toe.
- Leg een bakpapiertje op de bakplaat en maak mooie bolletjes. Daarna mogen ze voor 20 minuten de oven in.
- Schrik niet als ze nog een beetje fluffy zijn. Zodra ze uit de oven komen, worden ze vanzelf knapperig.
Zo, nu kan je ook op een gezonde manier genieten van die fijne sinterklaastijd! Eet smakelijk.
Carolien - On a Healthy Adventure says
Gezonde kruidnoten, graag! Heerlijk 🙂
Gabriella says
Hoi Carolien,
Lekker zijn ze, he! Ze hebben dan ook niet lang in het snoeppotje gezeten..