Deze boterkoek met Oreo is bijzonder! Niet alleen vanwege de combinatie, maar ook omdat het de eerste boterkoek op verzoek is. Een collega van manlief wilde eigenlijk mijn Snickers-variant proberen, maar na lang aandringen van mijn kant (omdat ik dan weer wat nieuws kon proberen), leek hem een boterkoek gecombineerd met koekjes ook wel lekker. En ik kan je vertellen: dat is ‘ie ook zeker geworden!
Ik denk eerlijk gezegd dat dit een van de lekkerste boterkoeken is die ik tot nu toe gebakken heb. De Mokka Boterkoek staat nog steeds met stip op 1 (en is ook veruit het meest bekeken recept), maar dit recept is echt op een tweede plek binnen gekomen, hoor.
Ook bij deze boterkoek geldt weer: zet hem altijd eerst een paar uur in de koelkast, want dan is hij op z'n lekkerst!
Ingrediënten voor boterkoek met Oreo
- 200 gram ongezouten roomboter
- 220 gram bloem
- 150 gram witte basterdsuiker + 1 eetlepel extra
- 250 gram Oreo-koekjes + 4 extra
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 250 ml slagroom
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Doe de boter en het suiker in een kom en klop het tot een luchtige ‘beslag'. Doe hier vervolgens 1 ei en een snufje zout bij en meng dat door elkaar.
- Voeg de bloem toe en kneed het deeg net zolang totdat je een bal kunt maken.
- Breek de koekjes in stukjes en voeg deze toe aan het deeg. Kneed alles goed door elkaar.
- Verdeel het deeg vervolgens over de bodem van een bakblik en zet het voor 25 minuten in de oven. Zodra de boterkoek met Oreo klaar is, laat je hem afkoelen. Hij is op z'n lekkerst als hij minimaal 3 uur in de koelkast heeft gestaan.
- Haal 4 Oreo-koekjes van elkaar, verwijder de witte binnenkant (niet weggooien! Dat is superlekker dus ik zou het gewoon zo in je mond stoppen) en verkruimel de koekjes tot ‘poeder'.
- Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker. Zodra hij stijf begint te worden, voeg je het koekjespoeder toe.
- Spuit gezellige roosjes op de boterkoek.
Geniet ervan!
Wendy says
Ziet er lekker uit. Boterkoek met Oreo Maar wat voor maat bakvorm heb je gebruikt? Dan ga ik hem ook maken.
Gabriella says
Hi Wendy, dat is een hele terechte vraag! Ik gebruik vaak een bakvorm van 20 cm. Je hebt ook speciale boterkoekbakvormen, maar ik pak altijd een ‘standaard’ taartvorm. Succes met bakken!
Wendy says
Bedankt voor je snelle reactie. Dankjewel het gaat vast goedkomen.