Je kan abseilen van de Euromast of met haaien gaan zwemmen. Je kan ervoor kiezen om uit een vliegtuig te springen, of misschien voel je wel iets voor het knuffelen met leeuwen. Maar weet je wat echt, echt, echt wild is? Je boerenkool wokken. En dat doe je zo.
Ingrediënten
- 300 gram boerenkool
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 2 kipfilets
- 1 eetlepel vissaus
- Cayennepeper
- 1 flinke zoete aardappel
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Zeezout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Snijd de zoete aardappel in schijfjes en kook deze even 3 minuten. Zo worden ze alvast iets zachter en bakken ze sneller in de oven.
- Doe ze na het koken in een ovenschaal en meng ze met olijfolie. Zorg ervoor dat ze allemaal de ruimte hebben, zodat ze mooi bruin kleuren. Strooi daarna het zeezout en de cayennepeper erover en leg de teentjes knoflook ertussen. De aardappelschijfjes mogen nu voor 30 minuten de oven in.
- Tip van Gab: houd rekening met de tijd die je aardappeltjes nog moeten! Met het wokken ben je namelijk maximaal 15 minuten bezig.
- Snijd de kipfilet in stukjes en wok deze in een klein beetje kokosolie (of olijfolie) mooi bruin en gaar.
- Ook de paprika en ui mogen in stukken worden gehakt en kunnen bij de kip.
- De boerenkool is de finishing touch! Gooi niet in een keer alles er in, maar begin met een paar kleine handjes. Zo voorkom je dat opeens je wok uit puilt en je niet meer kan omscheppen.
- Bijna klaar? Doe dan de vissaus erbij en breng een beetje pit in het gerecht door er een flinke snuif cayennepeper aan toe te voegen.
- Zijn de aardappelschijfjes mooi bruin en is je boerenkool op smaak? Dan kan je aan tafel. Eet smakelijk!
Geef een reactie