Mijn moeder maakt deze MonChoutaart met bastognebodem al zo lang als dat ik me kan herinneren. Het was trouwens ook een van de eerste pareltjes die ik in elkaar draaide. Echt heel origineel is het recept niet, maar daar gaat het in dit geval ook niet om. Ik beloof je dat dit een van de lekkerste taarten is die je ooit hebt gegeten.
Ondanks dat de taart grotendeels uit MonChou en slagroom bestaat, eet ‘ie makkelijk weg. Of ik eet ‘m makkelijk weg, dat kan natuurlijk ook. Hij is op z'n lekkerst als je hem 2, maximaal 3 dagen in de koelkast bewaart. Maar zoals ik al zei: MonChoutaart met bastognekoekbodem is intens lekker. Ik denk dus niet dat er veel te bewaren valt.
Ingrediënten voor MonChoutaart met bastognekoekbodem
- 500 gram bastognekoeken
- 300 gram MonChou
- 500 ml slagroom
- 150 gram witte basterdsuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- 150 gram ongezouten roomboter
- Vlaaifruit (of vers fruit, dat kan natuurlijk ook)
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter.
- Verkruimel de koeken in een blender (of met een stamppotstamper, dat lukt ook prima) totdat het goeddeels fijn is. Giet de gesmolten boter over de koeken totdat alle koeken gekleurd zijn. Heb je het idee dat je te weinig boter hebt? Smelt dan nog wat extra. Zo voorkom je dat je bodem uit elkaar valt.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort de koekkruimels daarop uit. Schuif hem meteen de koelkast in.
- Klop met een handmixer (of in een keukenmachine) de slagroom samen met de suiker en het vanille-extract lobbig.
- Voeg de MonChou toe en klop het geheel stijf. Giet het mengsel vervolgens over de bastognekoekbodem en zet de taart voor minimaal 3 uur terug in de koelkast.
- Voordat je aanvalt, drapeer je het fruit gezellig over de bovenkant.
Geniet ervan!
Maak jij liever een andere taart? Kijk dan eens hier!
Geef een reactie