Ik heb nog nooit iemand nee horen zeggen tegen een lekkere muffin. Oké, misschien moet ik het anders stellen: ik heb mezelf nog nooit nee horen zeggen tegen een lekkere muffin. En dat doe ik dus ook niet tegen dit knappe exemplaar. Gelukkig is hij gezond en is het helemaal niet erg om er één van deze te snoepen. Oh vooruit, twee dan.
Ingrediënten
- 125 gram havermout
- 1 banaan
- 2 eieren
- 100 ml sojamelk
- 1 flinke eetlepel koekkruiden (of als je dat niet in huis hebt kaneel)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 flinke hand gedroogde cranberry's
- Een snufje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven alvast voor op 170 graden (hete lucht) .
- Doe de banaan, de eieren, de havermout, de sojamelk, de bakpoeder, de koekkruiden en het snufje zout in de blender en mix dit tot een glad geheel.
- Is je beslag goed op smaak? Het is de bedoeling dat de koekkruiden lekker naar voren komen!
- Als je het mengsel hebt goedgekeurd, mag je de cranberry's er doorheen roeren. Deze mix je niet mee, omdat je ze anders helemaal kapot maakt.
- Doe het beslag in de muffinvormpjes en schuif ze voor 30 tot 35 minuten de oven in. De mijne waren na 33 minuten perfect.
- Zeker weten of ze goed zijn? Prik er even in met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is je muffin gaar.
Deze havermout muffins zijn zowel koud als warm niet te weerstaan. Eet smakelijk!
Geef een reactie