Hoe lekker is het dat de zomer er weer aankomt en dat we het picknickseizoen kunnen openen? Nou, wat mij betreft heel lekker! Deze winterdipper pur sang is dolgelukkig nu de dagen weer langer worden en de hapjes zomerser. Daarom zijn deze wortelcups met makreelsalsa ook zo geweldig. Je proeft bijna letterlijk de zomer als je je tanden in dit picknickhapje zet.
Picknicken, borrelen, het maakt eigenlijk niet uit wanneer je ze klaarmaakt. Het blijft een feestje om ze te eten. 1 tip: laat ze niet te lang (gevuld) in de koelkast staan. De cup wordt dan namelijk zacht, waardoor hij ontvouwt en je gewoon weer een wrap in je handen hebt. Daar valt de makreelsalsa toch net wat sneller uit en dat eet niet makkelijk.
Ik gebruik bewust geen zout, omdat makreel van zichzelf al hartig is. Uiteraard mag je dit zelf wel toevoegen. Het recept is genoeg voor 16 wortelcups met makreel salsa
Ingrediënten voor wortelcups met makreelsalsa
- 4 wortelwraps
- 125 gram makreel in tomatensaus
- 1 avocado
- 1/2 rode ui
- 75 gram mais
- 2 eetlepel mayonaise
- 10 cherry tomaatjes
- 1/2 teen knoflook
- Verse koriander
- Olijfolie
Extra benodigdheden:
- Cupcake-bakvorm
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Snijd de wortelwraps in 4 stukken. Smeer de binnenkant van de cupcake-bakvorm in met olijfolie en vouw daar voorzichtig de wraps in. Je krijgt dan vanzelf een kommetje. Zet ze voor 10 minuten in de oven.
- Zodra de tijd verstreken is, haal je ze eruit, maar laat je ze nog wel in de vorm. Juist tijdens het afkoelen worden de cups hard en blijven ze mooi staan.
- Snijd de avocado en tomaten in mooie stukjes en snipper de ui. De 1/2 teen knoflook plet je en snijd je in hele kleine stukjes (of haal hem door een knoflookpers – net zo makkelijk).
- Doe de makreel in tomatensaus samen met de mayonaise, gesneden avocado, tomaten, ui, knoflook, mais en koriander in een grote kom en meng alles door elkaar.
- Schep het mengsel vlak voordat je ze gaat eten, in de wortelcups.
Geniet ervan!
Hier vind je nog meer lekkere borrelhapjes!
Geef een reactie