Een ei hoort erbij! Niet alleen zijn eiwitten goed voor de spieropbouw, en dat heeft dit hardlopende luiaardje nodig, maar ze zijn ook nog eens heel erg lekker. Je kan er wel een triljoen dingen mee doen. Bakken, koken, pocheren en… eiersalade van maken. Enorm easy peasy en super lekker!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 3 grote eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels kerriepoeder
- Een snufje zout en peper
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Zet een pannetje water op het vuur en wacht tot het kookt. Zodra de eerste bubbels verschijnen, mogen de eieren er in. Tip van Gab: doe dit voorzichtig! Het is helaas meer dan eens voorgekomen dat er meer ei in het water lag, dan dat er nog in het schilletje zat.
- Na 5 minuten mogen de eieren het water weer uit. Ze zijn dan nog lekker zacht en smeuïg van binnen. Vergeet ze niet te laten schrikken voordat je ze pelt!
- Omdat het eigeel nog vloeibaar is, raad ik je aan ze boven je kom te snijden. Zo voorkom je dat je de helft van je eitje alweer kwijt bent.
- Als de eieren in stukjes zijn gesneden (grof of klein, dat is afhankelijk van je eigen smaak), doe je de Griekse yoghurt erbij. Ook de kerrie, kurkuma, peper en zout mogen worden toegevoegd.
- Proef goed of je de eiersalade lekker op smaak vindt. Moet er niet nog een beetje peper of kerriepoeder bij? Pas wel op met het zout. Grote hoeveelheden zijn niet goed voor je en zorgen ervoor dat je vocht vasthoudt, waardoor je er opgeblazen uit kan zien.
De eiersalade is lekker op een cracker en rijstwafel als lunch of ‘s avonds bij de borrel op een toastje! Eet smakelijk!
Geef een reactie