Op maandag 28 september start mijn mega-vega-experiment! Ik eet dan 5 dagen lang vegetarisch. Geen zelfgemaakte kipsalade, geen wrappizza’s met coburgerham en chilli con niets, want gehakt zit er niet meer in. Afzien wordt het!
De verslaving staat toe
Ik val maar meteen met de deur in huis: ik mis mijn vlees. Ik heb net niet over voorbijvliegende biefstukjes gedroomd, maar het scheelt niet veel.
Tijdens het ontbijt viel nog het mee. Zoals gezegd eet ik ‘s ochtends altijd zoet en ik begon mijn dag dan ook met een lekkere mug muffin met notenpasta. Maar tijdens mijn lunch sloeg het grote ik-mag-geen-vlees-of-vis-monster toe.
Konijntje Gab
Het middageten bestond vandaag uit een wrap, gevuld met paprika, tomaatjes (uit eigen tuin!), worteltjes, sla en geitenkaas. En man, wat had een plakje kipfilet of zalm daar lekker bij geweest! Niet dat hij nu niet smaakte, maar ik voelde me net een konijn. Ik was bijna naar de spiegel gerend om te kijken of mijn voortanden waren gegroeid.
Ondingen
Als diner aten we gevulde aubergine met geitenkaas. Nu vind ik dat sowieso al ondingen, want ik krijg ze op een of ander manier nooit superlekker. Hij smaakte wel, maar ze blijven bij mij altijd zo hard. Iemand daar nog een briljante tip voor?
Daarnaast moet ik ook eerlijk bekennen dat ik stiekem met een klein beetje pijn in mijn hart dacht aan hoe lekker gehakt erbij was geweest. Het gerecht voelde niet af.
Conclusie dag 2
Ik mis mijn vlees! Dat mag wel duidelijk zijn. Misschien was dit wel een dieptepuntje en gaat het hierna alleen maar beter. Hoop ik.
Morgen weten jullie (en ik ook) het.
Geef een reactie