Waarschijnlijk staan deze twee groenten niet bovenaan je lijstje van dingen die je graag eet. Maar, en ik kijk heel lief terwijl ik dit typ, ik vraag je deze groene vriendjes toch een kans te geven. Dit soepje is namelijk bijzonder lekker!
Ingrediënten
- 1 flinke stronk broccoli
- 1/2 courgette
- 1 liter water
- 2 groentebouillonblokjes
- 250 ml kokosmelk
- Peper en kruiden naar keuze
Extra benodigdheden:
- Staafmixer
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Breng het water aan de kook. Heb je mooi even de tijd om de broccoli en de courgette in stukjes te snijden. Het hoeft niet heel netjes, alles wordt straks toch plat gewalst.
- Als het water kookt, doe je de bouillonblokjes erbij. Deze moeten helemaal zijn opgelost voordat ook de broccoli en courgette erbij kunnen.
- Prik met een vork in de groenten. Glijdt die er makkelijk doorheen? Dan mag je aan de slag met de staafmixer. Hoe zachter de groente, hoe makkelijker het natuurlijk glad wordt. Je moet het echter niet te lang laten koken, want dan vliegen alle vitamines de pan uit.
- Als de soep glad is, mag de kokosmelk erbij. Breng het daarna nog eenmaal aan de kook.
Ik heb de soep op smaak gebracht met peper en citroengras. Vooral dat laatste vind ik altijd heerlijk in combinatie met de kokosmelk. Ik heb geen zout gebruikt omdat de bouillonblokjes al zout genoeg zijn. Nog een tipje van mijn kant: de soep is het lekkerst als je hem een dag laat staan!
Eet smakelijk!
Geef een reactie