Aubergine is een kwestie van hate it or love it. Bij mij duurde het even, maar uiteindelijk zijn het paarse monster en ik dikke vriendjes geworden. Zo dik, dat de aubergine de ster van dit gerecht is geworden. Ga jij deze heerlijke gestoofde aubergineschotel met volkoren pasta ook een keer maken?
Ingrediënten voor de aubergineschotel
- 1 flinke aubergine
- 2 middelgrote uien
- 1 gele paprika
- 1 teen knoflook
- 150 gram champignons
- 150 ml gezeefde tomaten
- 100 ml groentebouillon
- 1 snuf zout
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Extra benodigdheden
- 75 gram droge volkoren pasta per persoon
- 1 grote stoofpan
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Snipper de ui en plet de knoflook. Fruit beiden even aan met een beetje olijfolie in de stoofpan.
- Snijd de paprika en de aubergine in blokjes. De champignons mag in plakjes. Alle groenten voeg je toe aan het ui-knoflookmengsel en bak je even mee. Voeg ook het zout en de Italiaanse kruiden toe.
- Maak de bouillon klaar (bijvoorbeeld met een bouillonblokje, maar je kan ook kant-en-klare bouillon gebruiken) en voeg 100 ml bouillon toe aan de groenten. Ook de gezeefde tomaten doe je erbij.
- Sluit de pan af met de deksel en laat hem een uur op het laagste pitje staan. Het is de bedoeling dat het zachtjes pruttelt, je hoeft immers geen soep te maken.
- Bereid de volkoren pasta vlak voordat je aubergine stoofschotel klaar is, zodat je direct aan tafel kunt.
Geniet ervan!
Geef een reactie