Als je een beetje je best doet, is het leven een groot groentefestijn. Sinds ik minder vlees eet, heb ik het vullen van groenten ontdekt. Dit keer propte ik een tomaat vol met allerlei lekkers, waaronder heerlijke scrambled tofu!
Wij hebben bij de gevulde tomaten met scrambled tofu als bijgerecht zilvervliesrijst gegeten. Je hebt dan aan 2 tomaten per persoon wel genoeg.
Ingrediënten
- 6 grote sappige tomaten
- 1 bakje biologische tofu naturel (375 gram)
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 100 gram champignons
- 60 gram geraspte kaas
- Een snufje chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder (gerookt, maar mag ook gewone zijn)
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Een snufje zout
- Olijfolie
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
- Snijd de tofu vanaf de zijkant doormidden (alsof je een broodje open snijdt), zodat hij dunner is. Maak daarna over de lengte fijne reepjes, om ze vervolgens ook in de breedte klein te snijden. Als het goed is, heb je nu hele kleine stukjes tofu!
- Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en maak deze warm. Doe vervolgens de tofu, chilipoeder, paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder en zout erbij en bak dit 5 minuten op een middelhoog vuur. Het wordt niet krokant, dus bak het niet te lang in de hoop dat het bruin wordt.
- Doe vervolgens de ui erbij en fruit deze even mee. Daarna mogen de paprika en champignons erbij. Je hoeft het mengsel maar even op het vuur te laten, aangezien het ook nog in de oven gaat.
- Snijd het hoedje van de tomaat en lepel hem uit. Je kan het binnenste meebakken met de rest, maar dat heb ik niet gedaan. Het wordt dan namelijk wat natter. Vul de tomaten met het tofumengsel en strooi er een beetje geraspte kaas over.
- Vet een ovenschaal in en geef de tomaten een mooi plekje. Schuif ze vervolgens voor 35 minuten de oven in.
Wij aten het met rijst, maar een lekkere salade matcht natuurlijk ook prima. Geniet ervan!
Geef een reactie