Gezond met Gab loopt inmiddels over van de ‘vreemde' combinaties, en dit is er toch echt ook weer één. Deze gezellige groene doperwtjesdip is snel te maken, vrij van rare vetten en vreemde suikers en bovenal erg lekker! Vergeet die aioli, skip de kruidenboter, voortaan ga jij aan de slag met doperwtjes en Griekse yoghurt.
Ingrediënten
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 50 gram Griekse Yoghurt
- 5 tot 10 blaadjes munt (afhankelijk van je eigen smaak)
- Een dotje zout
- Een flinke stoot peper
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Haal de doperwtjes op tijd uit de vriezer zodat ze op hun gemakje kunnen ontdooien.
- Doe ze daarna met de Griekse yoghurt, munt, zout en peper in de mixer en maal alles fijn. Het is de bedoeling dat er straks geen enkel doperwtje meer als zodanig te herkennen is, dus hak maar flink door.
- Nu het leukste gedeelte: proeven! Vind je het lekker of kan een beetje extra peper/zout/munt geen kwaad? Doe dit er dan nog bij.
Enne… ken ‘ie ook anders?
De dip zelf natuurlijk niet, want dan zou de naam een tikkie raar zijn. Je kan wel wisselen met dat waar je het op smeert. Kies bijvoorbeeld tussen de middag voor een speltwafel, of ‘s avonds bij de borrel voor een stukje zuurdesem brood. Je kan hem ook gebruiken als dip voor paprika of komkommer.
Geef een reactie