Granola klinkt mega gezond en in feite is het dat ook. Het bevat noten, met goede vetten. En door de havermout krijg je ook een zootje vezels binnen. Maar rebels als ik ben, wilde ik het eens anders doen. Dus maakte ik deze niet zo gezonde, maar wel waanzinnig lekkere granola met karamel. En oké, uiteraard ook met een vleugje zeezout!
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 100 gram gemengde ongezouten noten
- 100 gram bebogeen caramelpasta
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 gram rozijnen
- 1/2 theelepel grove zeezout
Iedereen klaar? Bakken maar
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Warm de caramelpasta op, zodat het vloeibaar wordt. Ik heb het voor 50 seconden in de magnetron op de hoogste stand gedaan.
- Doe de havermout, noten, caramelpasta, olijfolie en het zeezout in een kom en meng alles met de hand goed door elkaar. Flink mixen, zodat alles bedekt wordt met een laagje caramelpasta.
- Strooi de granola to be op een met bakpapier bedekte bakplaat en schuif het voor 27 minuten de oven in. Daarna roer je het even los, doe je de rozijnen erbij en zet je hem weer 3 minuten in de hete oven terug.
Laten afkoelen en bewaren is een idee, maar warm over een kom Griekse yoghurt smaakt deze granola met karamel ook heerlijk. Geniet ervan!
Geef een reactie