Deze warme appelcrumble is een van mijn populairste recepten tot nu toe. Ik schreef het oorspronkelijk voor Anne van Healthyfoodlove.nl, maar na heel wat vragen heb ik besloten het ook op mijn eigen website te delen. Of je de warme appelcrumble nu als ontbijt, tussendoortje of toetje eet, het blijft een heerlijk receptje! En ook nog eens zonder fabriekssuikers. Een dubbele #score als je het mij vraagt.
Ingrediënten
- 2 Jonagold appels
- 150 gram havermout
- 100 gram gemengde ongezouten noten
- 50 gram rozijnen
- 3 eetlepels honing
- 1 flinke snuif kaneelpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 1 mespuntje zout
- Griekse yoghurt 0% vet
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Schil de appel en snijd deze in gelijke blokjes.
- Meng ze samen met de havermout, noten, het zout, de honing, kaneelpoeder en het vanille extract door elkaar. Dit kan best een flink werkje zijn. Het is namelijk de bedoeling dat alle ingrediënten voorzien zijn van een dun laagje honing.
- Beleg een bakblik met bakpapier en strooi daar de net gemaakte crumble over uit. Schuif hem voor 30 minuten de oven in. Vergeet halverwege niet alles even door elkaar te gooien, zodat beide kanten goed bruin worden.
- Is je mengsel nog niet gekleurd? Laat hem dan nog wat langer staan. Als hij het gewenste kleurtje wel heeft bereikt, mag je de rozijnen erbij doen. Zet het bakblik daarna voor 3 minuten nog even terug op een temperatuur van 180 graden.
De appel crumble is het lekkerst wanneer je hem warm eet, met een flinke eetlepel Griekse yoghurt erbij. Geniet ervan!
Geef een reactie