Het is Anne van Healthyfoodlove.nl weer gelukt, hoor. Zonder blikken of blozen tovert ze wederom een mega lekker recept uit haar hoge hoed. Dit keer net mega gezond, maar wel mega lekker. De scones met zelfgemaakte cranberry compote worden origineel gegeten tijdens een gezellige afternoon tea, maar ze smaken net zo lekker als ontbijt of wanneer je ze ‘s ochtends tijdens de koffie naar binnen schuift.
Benodigdheden voor 4 scones
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 25 gr ongezouten roomboter
- 1 el kokosbloesemsuiker
- Snufje zout
- 75 ml (plantaardige) melk
Benodigdheden voor een pot cranberry compote
- 150 gr verse cranberry’s
- 100 ml sinaasappelsap
- 50 ml ahornsiroop
- snuf kaneel
Bereidingswijze scones
- Verwarm de oven voor op 220 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
- Wrijf met je vingers de boter door het meel en voeg vervolgens de kokosbloesemsuiker en een snufje zout toe tot het geheel een kruimelig deeg wordt.
- Voeg daarna de melk toe en roer deze met je vingers of met een vork door het deeg, kneed het geheel goed door elkaar en rol het daarna uit tot een dikke plak van ongeveer 2.5 a 3 cm.
- Duw met een glas mooie rondjes uit het deeg en verdeel deze over de bakplaat, dep nog wat melk op de bovenkant van de scones en bak ze in ongeveer een kwartiertje goudbruin en hoog.
Bereidingswijze cranberry compote
- Verwarm de cranberry’s en de rest van de ingrediënten in een pannetje tot de cranberry’s beginnen te poppen, draai het vuur uit en roer het geheel goed door. Je compote is klaar.
Klaar? Serveren maar! Laat de scones na het bakken even afkoelen, trek dan de boven en onderkant los van elkaar en vul de scones met clotted cream (je kan dit zelf maken maar ook gewoon kopen bij de supermarkt) en wat van je zelfgemaakte cranberry compote.
Enjoy!
Geef een reactie