Ik heb een hekel aan ingewikkelde recepten. Van die producties waarbij het makkelijkste ingrediënt het linker vleugelveertje van een diagonaal vliegende zuidwestvlaamse kolibrie is. Ik kan er niets mee en wil jullie dat ook zeker niet aandoen. Daarom vandaag een super simpel recept met maar 6 ingrediënten en een aantal kruiden. Peanuts toch? Een bijkomend voordeel: je hebt hem zo gemaakt en de oven doet daarna de rest van het werk. Wanneer ga jij deze pittige pastaschotel met boerenkool maken?
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten
- 200 gram volkoren penne
- 300 gram magere spekreepjes
- 125 gram champignons
- 300 gram boerenkool
- 200 gram zuivelspread light
- 50 gram geitenkaas
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder (of 1 teen knoflook als je dat lekkerder vindt)
- Een flinke zwier van de pepermolen
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Breng het water voor de volkoren penne aan de kook en bereid de pasta net iets korter als op de verpakking aangegeven staat. De penne gaart in de oven immers ook nog.
- Wok de spekjes en schep het vrijgekomen vet eruit. Zelf vind ik het niet lekker en daarnaast maak je ook je gerecht weer iets gezonder! Snijd de champignons in plakjes en wok deze mee met de spekjes. Vervolgens mag de boerenkool erbij. Niet schrikken, het lijkt veel, maar slinkt vanzelf.
- Zitten alle ingrediënten erin? Breng het dan op smaak met de chili- en knoflookpoeder en de peper. Ik heb er bewust geen zout ingedaan, omdat er al veel zoute ingrediënten inzitten. Als laatste voeg je de zuivelspread en de pasta toe.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe alle ingrediënten erin. Verfrommel vervolgens de geitenkaas en strooi dit over de schotel. Hij mag voor 25 minuten de oven in.
Geniet ervan!
Geef een reactie