Deze lekkere avocado uit de oven is een typisch plaatje wat altijd op Instagram voorbij komt. Ik moest en zou het dan ook een keer uit proberen. Na flink wat stuntelen met het eitje, is het uiteindelijk een prachtig bordje geworden. En lekker dat het is.
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 ei
- Paprikapoeder
- 1/2 gerookte kip
- 1/2 gele paprika
- Zongedroogde tomaatjes
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de avocado in tweeën, waarbij 1 gedeelte echt een stuk groter is dan het andere. Houd het maar op ongeveer 70/30.
- Haal, indien die er nog in zit, de pit uit de avocado en hol het gat wat achterblijft iets verder uit.
- Giet hier, met heel veel gevoel, het eitje in. Het kan zomaar zijn dat je ei groter is dan het gat, maar zorg er in ieder geval voor dat het eigeel er in zit.
- Schuif de avocado, met mogelijk nog meer gevoel, in de oven en laat hem hier 15 tot 20 minuten staan.
- Snijd de andere helft van de avocado in stukjes, samen met de gerookte kip, de gele paprika en de gedroogde tomaatjes. Giet hier naar smaak een beetje olijfolie overheen.
- Als je avocado klaar is, kan je er voor de smaak nog een klein beetje paprikapoeder overheen doen.
Enne… ken ‘ie ook anders?
Aan de avocado kan je vrij weinig veranderen, maar je kan dit gerecht zowel tijdens de lunch als tijdens het diner eten. Ook kan je de salade vegetarisch maken door de gerookte kip te vervangen voor vis of groene appel. Geniet ervan!
Geef een reactie