Om dit recept te kunnen delen, moet ik eerst een bekentenis doen. Daar gaan we… Ik kijk vaak naar 5 uur Live. Zo, dat is eruit. Ik weet dat dit niet mega hip is en voornamelijk voor iets oudere mensen, maar ik vind het zo lekker kneuterig! En blijkbaar is het ook een enorme bron van inspiratie, want daar kwam ik een variant van dit heerlijke recept tegen. Niet mokken, maar ook die spitskool niet meer lekker wokken. Vanaf nu gaat hij namelijk in de oven!
Dit recept is voor 2 personen.
Ingrediënten
- 1/2 spitskool
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel grofgemalen zeezout
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel tijm
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Snijd de spitskool in 4 stukken en legt de helft weg. Deze kan je de volgende dag weer gebruiken voor in bijvoorbeeld een curry, maar we hebben hem nu niet nodig. Ik heb er voor gekozen het hardere gedeelte te laten zitten en hier omheen te eten, maar je kan het natuurlijk ook meteen verwijderen.
- Doe de olijfolie en alle kruiden + het zout in een schaaltje, en meng het goed door elkaar.
- Leg de spitskool in een ovenschaal en besprenkel beide delen met het kruidenmengsel.
- Kijk na 20 minuten even hoe je gerecht erbij staat. Wordt hij al erg bruin? Hou hem dan goed in de gaten en haal hem zo nodig er iets eerder uit. Anders kan je hem 30 minuten laten staan.
Ik heb er gebakken rijst bij gemaakt, maar een frisse mihoensalade of noodles erbij smaken ook heerlijk. Geniet ervan!
Geef een reactie