Manlief en ik hebben ons hoofd erover gebroken: waar smaakt die ras el hanout hummus nou toch naar? Tot het kwartje viel. Dit lekkernij smaakte gewoon naar shoarma, maar dan kneitertje vegetarisch! Een nieuw recept was geboren. Wanneer ga jij borrelen met deze lekkere vega pita's met hummus? Zoals je van me mag verwachten, is ook dit gerecht weer niet heel erg ingewikkeld. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk èn lekker kan? Dit borrelhapje is supersmakelijk als je de hummus van Maza ... read more
Loaded Bugles met zwarte knoflook
Sommige recepten ontstaan uit pure noodzaak en deze loaded Bugles is daar een van. Manlief had namelijk de naturel variant meegenomen en als ik ergens niets aan vind, dan is het wel aan naturel chips! Ik besloot de Bugles wat op te leuken en dit lekkere vegetarische borrelhapje is daar het resultaat van. Mijn nachos met groenten en gehakt gaat al een tijdje als een malle op de blog en dat is niet zonder reden: chips met gesmolten kaas zijn nou eenmaal ontzettend lekker. Deze loaded Bugles ... read more
Borrelen met vegetarische groente-pizza
Eens per maand organiseren mijn vriendinnen en ik een borrelavond om daar schaamteloos over ons liefdesleven, de kinderen en werk te roddelen. Een van de dames is vegetarisch en daardoor zijn deze avondjes altijd voorzien van een flinke lading groente (en chocolade - dat ook). Mijn inbreng van de afgelopen keer bestond uit een overheerlijke vegetarische groente-pizza! Het recept is heel simpel, maar ook zo lekker. Je kan eindeloos variëren met de toppings, waardoor je iedere keer weer een ... read more
Knoflookchampignons op toast
Ik steek mijn liefde voor champignons niet bepaald onder stoelen of banken op mijn website, dus dit recept verbaast je ook vast niet. Toch weet ik zelf pas sinds deze kookkunsten hoe ik zo'n heerlijk plakkerig laagje op mijn champignons krijg. Man, er ging een wereld voor me open! Ik denk dat deze heerlijke knoflookchampignons op toast vaker op het menu komen te staan hier in huis. Er zit wel een kleine maar aan: je moet na het eten van dit borrelhapje (of lunch) niet meer willen zoenen. ... read more
Gevulde champignons met ricotta en pesto
Champignons zijn echt mijn lievelings. Gebakken in de boter, gewokt of heerlijk gemarineerd in een lekkere ketjapsaus. Ik word er zo blij van. Maar echt wakker mag je me maken voor gevulde champignons met ricotta en pesto. Het liefst eet ik deze gezellige en vegetarische hapjes iedere dag. Het schijnt dat je basilicum niet met planten tegelijkertijd naar binnen moet proppen als je zwanger bent, dus misschien is iedere dag aan de gevulde champignons met ricotta en pesto niet zo'n heel erg ... read more
Bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing
De tijd van bladerdeegpakketjes is aangebroken! Nu vind ik het altijd tijd voor bladerdeeg. Dit is namelijk gewoon waanzinnig lekker. Maar als de feestdagen in het zicht zijn, krijg ik er nog meer zin in. Ik besloot wat nieuws te proberen en een heerlijke, klassieke smaakcombinatie in een bladerdeegbommetje te vouwen. Het resultaat? Heerlijke bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing! Het zijn borrelhapjes, maar tegelijkertijd zijn ze ook best wel aan de grote kant. Je kan ze ook prima ... read more
Voor de brunch: pizza croissants!
Ik durf het bijna niet uit te spreken, maar onze zondagen worden steeds relaxter. Peutertje Mae slaapt soms 'uit' tot 8.00 uur en dat geeft ons de ruimte om rustig op te starten. Onze vroege ontbijtjes zijn verschoven en langzaamaan verandert in een lekkere brunch. Laatst maakte ik daar deze heerlijke pizza croissants voor en dochter- en manlief waren direct fan. Uiteraard kan je ze ook gewoon lekker als lunch of als borrelhapje eten. Zelf vind ik ze warm het allerlekkerst, omdat de kaas dan ... read more
Vegetarische springrolls
Vegetarische springrolls zijn van die borrelhapjes waar je van blijft eten. De smaak is fris, ze vallen niet zo zwaar als gewone loempia's en de smaak is ongelooflijk lekker! Het fijne is ook dat je er eindeloos mee kan variëren. Wanneer ga jij de vegetarische springrolls maken? Het is wel een klus om dit hapje te maken, dus je moet er rekening mee houden dat je er even mee bezig bent. Dit recept is geschikt voor 20 vegetarische springrolls. Perfect om mee te nemen naar een feestje of gewoon ... read more
Wortelcups met makreelsalsa
Hoe lekker is het dat de zomer er weer aankomt en dat we het picknickseizoen kunnen openen? Nou, wat mij betreft heel lekker! Deze winterdipper pur sang is dolgelukkig nu de dagen weer langer worden en de hapjes zomerser. Daarom zijn deze wortelcups met makreelsalsa ook zo geweldig. Je proeft bijna letterlijk de zomer als je je tanden in dit picknickhapje zet. Picknicken, borrelen, het maakt eigenlijk niet uit wanneer je ze klaarmaakt. Het blijft een feestje om ze te eten. 1 tip: laat ze ... read more
Geroosterde kikkererwten
Gezonde borrelhapjes zijn schaars. Op zich ook niet zo vreemd, want we happen liever met z'n allen in een bitterbal dan in een bloemkoolroosje. Toch bestaan er echt lekkere, gezonde borrelhapjes, geloof mij nou maar. Deze geroosterde kikkererwten zijn daar een goed voorbeeld van. Je gebruikt geen olie of suiker, ze zijn zo gemaakt en als de schaal op is, heb je geen schuldgevoel omdat je het 'weer zover hebt laten komen'. Zowel koud als warm zijn de geroosterde kikkererwten lekker. Om ze ... read more