Cookie dough met pindakaas, volgens mij heb ik zojuist de hemel beschreven. Oh, en dan zitten er ook nog chocoladevlokken door het deeg heen. Kan het nog lekkerder!? Ik heb goed nieuws en slecht nieuw. Zal ik met het minder goede nieuws beginnen? Het hoort duidelijk thuis in de categorie ‘Ongezond met Gab'. Het goede nieuws? Het is zo ongelooflijk lekker dat een kilootje meer of minder je op dat moment helemaal niet kan schelen. En er zit geen rauw ei in, ook niet onbelangrijk.
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 120 gram ongezouten roomboter
- 75 gram (smeuïge pindakaas)
- 50 gram melkchocolade vlokken
- 175 gram kristalsuiker
- 9 gram (1 zakje) vanillesuiker
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel vanille extract
- Een snufje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Snijd de boter in kleine stukjes en klop deze samen met beide suikers en de pindakaas tot een luchtig geheel.
- Doe vervolgens de melk en het vanille extract erbij en mix het nogmaals goed door elkaar. Daarna mag ook het bloem en de zout erbij. Als het goed is, krijg je nog een zacht, maar vast deeg.
- Strooi de vlokken over het deeg en kneed met de hand verder zodat ze goed worden verspreid.
Het deeg even in de koelkast zetten, zorgen dat je flink trek hebt, en aanvallen maar. Geniet ervan!
Ps Eet niet teveel want je wordt er geheid misselijk van.
Pss Het recept is gebaseerd op het eetbare koekdeeg van Laura's Bakery.
Lenneke says
Dit kan prima als ontbijt ook, toch? *kijkt hoopvol*
Gabriella says
Het kan als alles: ontbijt, lunch, avondeten, om mee te slapen. ALLES!