Dit recept voor kwarkbollen is geweldig. Deze heerlijke snack is niet alleen gezond, maar het vult ook nog eens flink, waardoor je echt op dit tussendoortje kan vertrouwen. In een half uurtje ben je klaar en heb je weer een flinke voorraad in de koelkast. Wanneer ga jij deze gezonde kwarkbollen bakken?
Ingrediënten voor gezonde kwarkbollen met frambozen
- 1 rijpe banaan
- 250 gram magere kwark
- 3 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram rozijnen
- Snuf zout
- 250 gram roggemeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 100 gram verse frambozen
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Mix de banaan met de magere kwark en de eieren in een blender tot een egaal beslag.
- Giet het in een kom en roer hier vervolgens de olijfolie, rozijnen en een snufje zout doorheen. Daarna mag het roggemeel en de bakpoeder erbij. Spatel als laatste de frambozen door het beslag.
- Verdeel het mengsel over 10 (stevige, want het is een zwaar beslag) cupcakevormpjes of in een muffinbakvorm. Schuif de aanstaande kwarkbollen voor 35 tot 40 minuten in de oven, maar zet ze niet te dicht bij elkaar. Ze nemen flink in omvang toe!
Deze heerlijke kwarkbollen zijn geschikt om in te vriezen, zodat je altijd iets lekkers en gezonds klaar hebt staan. Geniet ervan!
Heb jij liever een iets minder gezonde snack? Kijk dan eens naar deze lekkere chocoladetaart.
Geef een reactie