Tot mijn grote schrik zag ik dat er pas 1 recept voor bananenbrood online staat, namelijk die met Tony Chocolonely! Daar kan ik het natuurlijk niet bij laten. Hallo, een leven zonder bananenbrood is lang zo leuk niet, hoor. Daarom hierbij een nieuw recept: bananenbrood met kokos! You can thank me later.
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 1 mespunt zout
- 100 gram cranberry's
- 50 gram geraspte kokos
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels amandelschaafsel
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Doe de eieren en de banaan in de blender en mix dit net zolang totdat de banaan helemaal gepureerd is, en het geheel luchtig. Daarna mag de havermout, het zout, het bakpoeder en de kokos erbij.
- Schenk het beslag over in een kom en roer de cranberry's er doorheen.
- Vet het cakeblik in en beleg het met bakpapier. Giet vervolgens het beslag in het blik en strooi het amandelschaafsel over de bovenkant.
- Schuif het bananenbrood voor 45 minuten in de oven. Vergeet hem, voordat je hem eruit haalt, niet even te controleren op gaarheid met een satéprikker!
Geniet ervan!
Yvonne says
Waarom moet je het beslag in een kom (afwas!) overgieten om er cranberry’s door heen te roeren?
Gabriella says
Hi Yvonne, dat komt omdat ik het beslag gemixt had in de blender en met die messen onderin vind ik het niet fijn doorroeren. Als je het gewoon mixt in een beslagkom kan dat uiteraard in hetzelfde. Dan zou ik ook geen extra afwas maken 😅