Als het warm is, heb ik eigenlijk alleen maar trek in ijsjes. Wel lekker, niet gezond. En ook niet goed voor je buikje want die stopt dan behoorlijk met werken. Wel goed voor je darmen, makkelijk klaar te maken en ook nog eens enorm verfrissend is deze salade met parelgerst en geitenkaas.
Dit recept is voor 2 grote of 3 kleine eters.
Ingrediënten
- 100 gram parelgerst
- 1 friszure appel
- 1 rode paprika
- 100 gram mais
- 50 gram zachte geitenkaas
- 3 lente-uien
- 100 gram spekjes
- 1 zak gemengde sla
Optioneel voor de truffeldressing:
- 5 eetlepels magere kwark
- 1 eetlepel truffelmayonaise
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Kook de parelgerst volgens de verpakking. Let erop dat de kooktijd op kan lopen tot 60 minuten! Het moet daarna ook nog even afkoelen, dus het beste is om dit eerder klaar te maken.
- Doe de spekreepjes in een pan en bak deze lekker knapperig. Dit past niet alleen goed bij de salade, maar zo verliezen ze ook meteen een hoop vet.
- Was alle groenten en fruit goed schoon en snijd ze in kleine stukjes. Mix ze samen met de gemengde sla, mais, spekjes en parelgerst in een grote kom.
- Verkruimel de geitenkaas en strooi dit erover heen.
- Lekker voor erbij: truffeldressing! Kwark en truffelmayonaise in een schaaltje, flink roeren en lekker door de salade scheppen.
Geniet ervan!
Geef een reactie