Met de NN Marathon van Rotterdam voor de deur is goed eten belangrijk. Of je nu 10,4 km rent, of het complete takke-eind, je wilt een goede bodem hebben! Deze gewokte boerenkool met polenta zorgt ervoor dat je op 9 april 2017 als de brandweer gaat.
Dit recept is voor 2 (grote) of 3 (kleine) eters.
Ingrediënten
- 200 gram boerenkool
- 2 tomaten
- 2 lente-uitjes
- 150 gram champignons
- 100 gram polenta
- 400 ml groentebouillon
- 20 gram parmezaanse kaas
- Zout
- Peper
- Knoflookpoeder
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Breng in een grote pan water aan de kook en doe hier voor 5 minuten de boerenkool in.
- In een andere pan maak je de bouillon. Zet het vuur zachter en giet al roerend de polenta er voorzichtig bij. Blijf zachtjes roeren om klontjes te voorkomen.
- Snijd de tomaat, de lente-ui en de champignons in kleine stukjes. Ik heb het vruchtvlees van de tomaat verwijderd, omdat het anders te nat wordt. Dit hoeft echter niet per se. De keuze is aan jou.
- Doe de groenten in de wok en bak deze lekker aan. Doe hier vervolgens de boerenkool bij. Ik heb het op smaak gebracht met 1/2 theelepel zout, 1 theelepel peper en 1 1/2 theelepel knoflookpoeder.
- Is de polenta (na ongeveer een kwartier) gaar? Roer dan de parmezaanse kaas erdoorheen.
Geniet ervan en succes met rennen!
Geef een reactie