Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. ‘s Ochtends gooi je alle ingrediënten in het toverpannetje en ‘s avonds haal je er een heerlijk gerecht uit. Natuurlijk ben ik de beroerdste niet en deel ik het recept van deze overheerlijke goulash uit de slowcooker graag met liefde graag met je.
Zelf maak ik dit pannetje met liefde altijd met rijst, maar het is ook erg lekker met aardappelpuree of pasta. Houd er wel rekening mee dat de goulash 7,5 uur nodig heeft om die heerlijke, volle smaak te krijgen. Een half uur voordat je aan tafel wil pas beginnen met koken, heeft dus niet zoveel nut.
Is goulash uit de slowcooker anders dan uit een stoofpan?
Deze vraag kreeg ik laatst en ik vind hem terecht! Op het wereldwijde web staan immers ook genoeg recepten waarin je gewoon een pan gebruikt. Ik heb het dus uitgeprobeerd en mijn mening is dat het op beide manieren een heerlijk pannetje eten oplevert. Het voordeel van goulash uit de slowcooker vind ik dat je niet de hele dag het fornuis aan hebt staan. Ik ga wel de deur uit met de slowcooker in het stopcontact, maar niet met een stoofpan op het vuur.
Wat het eten van goulash uit de slowcooker sowieso al anders maakt, is het opdienen op prachtig servies met dito bestek. Zo kocht ik het bord en bestek (van onderstaande foto) bij Hema. Ik dien de goulash regelmatig zo op als er vrienden komen eten. Dit staat toch enorm gezellig!
Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen.
Ingrediënten voor goulash uit de slowcooker
- 500 gram runderlappen
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 3 flinke uien
- 2 tenen knoflook
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 laurierblaadjes
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels peper
- 3 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 eetlepels bloem
- 1 bouillonblokje (rundvlees)
- 2 eetlepels creme fraiche
Extra benodigdheden
- Een slowcooker
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Was de paprika's schoon en snijd deze in mooie vierkantjes. Leg ze op de bodem van de slowcooker. Doe hetzelfde met de uien.
- Maak de runderlappen ‘schoon' door alle extra vetrandjes en peesjes te verwijderen. Snijd ze in vierkante blokjes van ongeveer een centimeter of 3.
- Doe 2 eetlepels bloem in een schaaltje of op een plat bord en haal hier de rundvleesblokjes doorheen. Tik het teveel aan bloem even af. Zet een pan op het vuur en bak de blokjes om en om even kort bruin.
- Leg ze daarna bovenop de groenten.
- Snijd de knoflook in kleine stukjes (persen mag ook) en doe dit bovenop het vlees in de slowcooker.
- Strooi vervolgens de kruiden over het vlees en voeg het bouillonblokje toe. Vergeet ook de laurierblaadjes (heel laten) niet.
- Eindig dit nu al geurige geheel met de tomatenpuree en gezeefde tomaat. Doe de deksel op de pan, zet hem op de laagste stand en probeer er de komende 7.5 uur af te blijven. Hoe lekker het ook ruikt, laat de deksel zitten!
- Ben je geduldig genoeg geweest? Mooi, dan mag de deksel eraf. Jouw goulash uit de slowcooker is bijna klaar! Haal de laurierblaadjes eruit en roer alles goed door elkaar. Doe er vervolgens 2 eetlepels crème fraiche bij, roer nog een keer en laat de deksel nogmaals voor 10 minuten op de pan.
En na die 10 minuten? Dan mag je eindelijk genieten van deze overheerlijke goulash.
Maak je liever een ander recept uit de slowcooker? Kijk dan eens naar dit recept.
*Dit artikel bevat affiliate links. Dit kost jou helemaal niets, maar een click op de links of een aankoop levert mij een klein percentage op.
Margje says
Er staat 2keer 1groene paprika ik denk dat het 1 groene en 1rode moet zijn zo heb ik het tenminste gedaan verder was het prima
Gabriella says
Hi Margje, je hebt helemaal gelijk! Het moet een groene en een rode paprika zijn. Ik heb het direct aangepast. Bedankt voor de feedback. Groetjes, Gabriella
Filomeen says
Hoi moet je eerst vlees in slowcooker en dan de groente er boven op doen
Gabriella says
Zo doe ik het inderdaad wel, maar ik denk dat andersom ook prima kan hoor!
Ger says
Verpieteren de paprika’s niet….?
Gabriella says
Hoi Ger, nee, dat valt reuze mee! Ze worden wel zachter, maar ze verpieteren niet.
Robert says
Ik zie nergens dat ik water moet toevoegen. Is er dan wel voldoende vocht (van de gezeefde tomaten)?
Gabriella says
Hi Robert, je hoeft inderdaad geen water toe te voegen. Door de gezeefde tomaten en het vocht dat vrijkomt, wordt het alsnog een mooie ‘saus’.
Christianne says
Deze week gegeten,was heerlijk. Ik bekijk hem opnieuw om het komende week weer te maken. Met slowcooker, ideaal!
Gabriella says
Hi Christianne, wat leuk dat je het gerecht zo lekker vindt! Hij staat hier ook nog steeds regelmatig op het menu. Alvast eet smakelijk voor de volgende keer!
Patricia says
Voor hoeveel personen is dit recept? En als ik 1 kilo runderlappen neem moet ik dan de andere ingrediënten verdubbelen? Ik maak graag altijd een flinke pan en vries het dan in vandaar mijn vraag
Gr Patricia
Gabriella says
Hi Patricia, het is een hele terechte vraag! Dit recept is voor 3 tot 4 personen. Ik zou 3 aanhouden als je een grote eter bent. De ingrediënten kan je inderdaad eenvoudig verdubbelen als je liever een groter portie klaarmaakt. De goulash invriezen kan wel, maar hou er wel rekening mee dat het allemaal wat zachter is als het uit de vriezer komt. Vers bereid is wel het allerlekkerst. Groetjes, Gabriëlla
Liesbeth says
Superlekker recept, heerlijk van smaak en precies de goede substantie! Heb alle ingrediënten verdubbeld, werkt prima. Deze ga ik veel vaker maken. Thanks!
Gabriella says
Wat leuk om te lezen, zeg! Het is zeker een geweldig lekker recept. Ik maak hem zelf ook vaak. 🙂
Esther says
Ik heb m al een aantal keren gemaakt en iedere keer is het weer smullen. Ook al verschillende mensen getipt om deze te maken. Van wat er over is maak ik soms goulash soep door er alleen wat bouillon door te roeren, ook dat is heerlijk
Gabriella says
Hi Esther, wat gaaf om te horen! Bedankt voor dit enorme compliment. Goed idee ook van die goulash soep. Dat ga ik ook eens proberen. De goulash staat as we speak te pruttelen, dus ik mag vanavond ook weer genieten!
Peter Schattenberg says
Hoi Gabriella,
Vrijdag de slowcooker ontvangen en zaterdag dit gerecht gemaakt. Ik had een kleine toevoeging erbij gedaan: Naast de tomaten een glas rode wijn. Was teveel maar daar heb je een vriezer voor. Wij hebben er met ons drieën heerlijk van gegeten. Dit recept heb ik opgeslagen.
Dank je groetjes Peter
Gabriella says
Hi Peter, wat ontzettend leuk om te horen! En rode wijn is altijd een geweldige toevoeging, het maakt niet uit bij welk gerecht. Ik ga het in ieder geval ook eens proberen. Groetjes, Gabriëlla
Gerda says
Kan het ook gewoon op het vuur gemaakt worden en hoelang moet het dan sudderen
Gabriella says
Hi Gerda, het gerecht kan ook op het vuur gemaakt worden, maar je moet dan wel goed de tijd in de gaten houden. Het kan zijn dat hij sneller gaart op het fornuis dan in de slowcooker. Hoe lang het precies moet sudderen, durf ik niet te zeggen. Groetjes, Gabriëlla
Monique says
Vraagje, moet het op hoog of laag? Hartelijke groet, Monique
Gabriella says
Hi Monique, dat is een beetje afhankelijk van hoeveel standen de slowcooker heeft. Als hij, net als de mijne, twee standen heeft, dan moet hij op hoog. Groetjes, Gabriëlla
Angela says
Vraagje:
Bij punt 7 staat er zet de slowcooker op de laagste stand.
Maar bij je reactie zeg je op de hoogste stand😊
Het wordt mijn eerste gerecht in de slowcooker, dus alles is nog nieuw.
Gabriella says
Hi Angela, je hebt helemaal gelijk. Ik heb een foutje gemaakt! Hij moet inderdaad op de laagste stand. Heel fijn dat je het even aangeeft. Heel veel plezier met je nieuwe slowcooker!
Gabriella says
Hoi Monique,
Ik heb je een verkeerd antwoord gegeven, sorry! Het moet de laagste stand zijn. Hopelijk is het toch nog goed gekomen met de goulash!
Groetjes,
Gabriëlla
Fred van Dam says
Hallo Gabriella
Hoeveel gram gezeefde tomaten gebruik je voor dit recept?
Gabriella says
Hi Fred, bedankt voor je vraag! Ik gebruik 500 gram gezeefde tomaten. Ik heb het ook direct aangepast in het recept. Groetjes, Gabriëlla
Reinier Potkamp says
Hallo Gabrielle, wij zijn ook net opgestart met de slowcooker.
Een erg lekker gerecht. Maar we misten een typisch goulash smaakje. In heel veel omschrijvingen staat dat karwijzaad niet mag ontbreken.
Met vriendelijke groet
Reinier
Gabriella says
Hi Reinier, bedankt voor je aanvulling! Ik ga het eens met karwijzaad proberen en als het een verbetering is, pas ik het direct aan. Ik laat het weten! Groetjes, Gabriëlla
Maurice says
Is de aanvulling van karwijzaad aan te raden of maakt het geen verschil?
Gabriella says
Pfoe, dat is een hele goede vraag, Maurice. Ik heb hem zelf nog niet eerder zonder gemaakt, dus ik durf in alle eerlijkheid ook niet te zeggen of de karwijzaad een heel groot verschil maakt.
Sonja says
Hoi Gabriella,
ik ben ook van plan om de goulash te maken. Ik heb gisteren een slowcooker gekocht met een inhoud van 3,5 liter. Is deze groot genoeg voor dit gerecht?
Groetjes Sonja
Gabriella says
Hi Sonja, wat leuk dat jij ook aan de slag gaat met de goulash! De slowcooker die je hebt gekocht, is prima voor dit recept. Heel veel succes en eet smakelijk alvast! Groetjes, Gabriella
Ilona says
Vandaag een slowcooker gekocht, en meteen dit recept maar aan het uitproberen. Bedankt voor het recept trouwens.
Gabriella says
Hi Ilona, wat leuk dat je deze goulash direct uitgeprobeerd hebt! Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan vond.
sonja says
Hoi Gabrielle,
Ik wil dit recept ook van de week gaan maken, maar is 2 theelepels zout niet erg veel?
Groetjes, Sonja
Gabriella says
Hi Sonja,
Wat leuk dat deze goulash op de planning staat voor komende week!
Je stelt een terechte vraag over het zout. Inmiddels gebruik ik deze hoeveelheid ook niet meer (mede omdat we zo goed als zoutarm eten in verband met de kinderen en ik veel zout ook niet meer gewend ben), dus het kan ook zeker met iets minder zout. Echter, als je normaal gesproken wel overal zout op doet, dan kan het gerecht wat ‘flauw’ smaken. Het is dus even kijken wat jij zelf lekker vindt. Je kan altijd met een theelepeltje (of een snufje) beginnen en later nog wat toevoegen.
Succes en ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Groetjes,
Gabriella
Lizzy says
Hoi,
ik heb een slowcooker voor ander halve liter.
Is deze groot genoeg voor dit recept?
Gabriella says
Hi Lizzy,
Het is een kleine gok, maar ik verwacht dat dit wel moet passen hoor!
Succes met het bereiden van de goulash.
Groetjes,
Gabriella
Femmie says
Ik lees dat er 2 tenen knoflook in moeten iets verder daaronder knoflookpersen.. is dat juist??
Groetjes femmie
Femmie says
Knoflook poeder moest er staan..
De iPad maakte er wat anders van🥴
Gabriella says
Hi Femmie,
In het recept zit zowel knoflookpoeder als verse knoflook. Je kan er, indien je geen enorme knoflook-fan bent, ook voor kiezen de knoflookpoeder weg te laten.
Wim says
Ik heb geen slowcooker, kan het ook in een braadpan in de (stoom)oven?
Gabriella says
Hoi Wim, je kan goulash ook zeker met de braadpan maken, maar dan zou ik een recept kiezen die daar speciaal voor is. Ik durf niet te zeggen wat deze combinatie van ingrediënten in de oven doet.
sandra says
Zou ik hier vanaf het begin ook wat vastkokende aardappelen in stukken (rauw) aan toe kunnen voegen of worden die dan niet gaar/of te gaar? zou graag alles in 1 pan willen maken zonder verder omkijken.
Gabriella says
Hi Sandra, ik denk dat er te weinig vocht in zit om ook de aardappelen te laten garen. Mijn vermoeden is dat ze dan niet gaar genoeg worden of dat het vlees wat droog wordt.
Karin says
Ik doe in mijn gerechten altijd rauwe aardappel erbij, wel in blokjes gesneden. Tot hiertoe altijd al goed gelukt.
Deze goulash ga ik zeker eens uitproberen!
Gabriella says
Dankjewel voor je reactie, Karin! Ik ga hem ook eens proberen met aardappel erbij.
Corrie says
Het was heerlijk, ik had een flinke hoeveelheid gemaakt en dus het recept bijna verdubbeld. En i.p.v. 2×500 gr gezeefde tomaten heb ik 1x gezeefde tomaten gebruikt en 1x 500 gr. blik met stukjes tomaat in saus. Met z’n vieren van gegeten en het restant is in bakjes meegenomen naar het studentenhuis waar gisteravond daar ook heerlijk van is gegeten.
Gabriella says
Wauw, wat fijn om te horen, Corrie! En wat leuk dat het er zelfs in het studentenhuis van gesmuld is.
Corry says
Ga het volgende week maken, ben benieuwd.
Gabriella says
Hi Corry, wat leuk om te horen! Heb je het recept inmiddels al geprobeerd? En hoe vond je het?
Corry says
Heb vandaag de goulash gemaakt
Heerlijk recept, het was heerlijk
Wij gaan het in het weekmenu zetten.
Heb er een heel potje cream fraiche ingedaan.
Linda says
Top recept, ik had goulashkruiden uit Hongarije van vakantie mee teruggenomen, en je recept is heerlijk. Ik ga voor een volgende keer voor meer vlees, er bleef deze keer veel saus over maar dat was geen probleem want met water erbij hadden we overheerlijke goulashsoep! Kan niet wachten om het weer te maken, bedankt voor het recept😀
Gabriella says
Wauw, wat leuk om te lezen, Linda! Dankjewel voor je reactie. En goulashkruiden uit Hongarije; dan zit je precies op de goede plek. Heerlijk, geniet ervan!
Edwin says
Vandaag gemaakt alleen een blik gepelde tomaten ipv verse tomaten gebruikt. Ipv 500gr riblappen, 700 gr sucadelappen gebruikt. Smaakte naar meer. Ik ga dit vaker maken bedankt voor het recept
Gabriella says
Hi Edwin, wat leuk om te horen! Geniet ervan 🙂
Debbie says
Vandaag de goulash aan t maken voor t eerst. Ik heb toch stiekem geproefd en nu al heeeerlijk
Gabriella says
Hi Debbie, mijn excuses voor mijn belachelijk late antwoord. De blog heeft even op een laag pitje gestaan. Wat fijn om te horen dat je het zo lekker vindt!
Bernard says
Goedemiddag… Hier in Groningen wordt ook heel graag heel lekker gegeten… Ik heb sinds gisteren de Ninja Foodi Max in huis en heb meteen hachee gemaakt. Nu is de goulash aan de beurt… Je schrijft dat je de blokjes rundvlees eerst door de bloem haalt voordat je het gaat aanbraden. Ik doe dat echter nooit… Ik maak, zoals mijn moeder altijd deed, een marinade van zonnebloemolie met milde paprikapoeder. Het rundvlees roer ik daar goed door heen zodat al het vlees lekker de marinade kan laten intrekken. Nadat het ongeveer een uur heeft gestaan, wel af en toe even doorroeren, fruit ik de ui in de stoofpot van mijn Ninja, en doe daar vervolgens de in stukjes gesneden knoflook bij en het gemarineerde vlees bij. Even goed laten aanbraden en vervolgens de overige groenten. Deksel dicht en 6 uur op de hoogste stand gedurende 6 uur laten ‘slow cooken’. Na die 6 uur plakken champignons erbij en nog even een uurtje later doorkoken… Heerlijk…
Nog een antwoord voor die mevrouw die i.p.v. een slow cooker het gasstel wil gebruiken… Tot gisteren deed ik het ook op mijn gasstel. Dan moet je het vlees en de uien ongeveer 2 uur en 3 kwartier laten sudderen op een sudderplaatje en af en toe even doorroeren.
Hartelijke groeten van Bernard uit Groningen.
Gabriella says
Hi Bernhard, mijn excuses voor mijn belachelijk late antwoord. De blog heeft even op een laag pitje gestaan. Wat een goede tips en mooie aanvulling op het recept!