Persoonlijk is deze snack mijn all time favorite. Hoe je het ook maakt en wanneer je ze ook eet, ze zijn altijd lekker. Natuurlijk heb ik het over de oude vertrouwde wraprolletjes! Vroeger belegde ik ze met mayo en salami, maar tegenwoordig weet ik gelukkig ook de gezonde schappen te vinden. Ideaal voor Kerstavond of met Oud & Nieuw: wraprolletjes met gerookte kip en avocado!
Ingrediënten
- 4 volkoren wraps
- 1 rode paprika
- 1 rijpe avocado
- 4 lente-uitjes
- 150 gram gerookte kip (als broodbeleg – dus in plakjes. Normale gerookte kip kan ook, maar dan rolt de wrap minder makkelijk).
- Zuivelspread met bieslook
- 100 gram Pecorino flakes
- Groene olijven zonder pit
Extra benodigdheden:
- Gezellige prikkers
- Huishoudfolie
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Snijd de paprika en avocado in dunne repen. De lente-ui snijd je over de lengte doormidden; je splitst hem dus eigenlijk in tweeën.
- Smeer de wrap in met de zuivelspread. Het hoeft niet heel dik, als de gehele wrap maar voorzien is van een mooi laagje.
- En dan nu het allerbelangrijkste: begin met vullen aan de kant waar je ook de wrap rolt. Rol je van links naar rechts? Leg dan alle ingrediënten een beetje links van het midden. Op deze manier krijg je een hele mooie, opgerolde wrap.
- Begin met 3 plakjes kipfilet op de wrap, daarna de avocado, de paprika en de lente-ui. Als laatste strooi je de pecorino flakes erover heen. Houd rekening met een flinke eetlepel per wrap.
- Rol de wrap stevig op en wikkel hem in huishoudfolie.
- Herhaal dit totdat alle wraps belegd en gerold zijn. Daarna leg je ze een uurtje in de koelkast.
- Snijd de wrap in rolletjes van 3/4 cm dik. Je haalt 20 tot 25 wraprolletjes uit de 4 wraps. Als laatste prik je er een gezellige prikker met een olijfje in.
Geniet ervan!
Geef een reactie